Nema zainteresovanih firmi za sanaciju klizišta u Malošištu

Početkom marta meseca 2018. godine u naselju Malošište proradilo je klizište, koje je tih dana oštetilo desetak kuća tamošnjih meštana. Ove godine opština Doljevac je posle svih geo ispitivanja i dobijenih informacija raspisala Javni poziv za sanaciju klizišta, ali i pored toga nije bilo zainteresovanih firmi za ponuđene poslove.

Jovica Pešić načelnik za privredu i finansije kaže da je budžetom bilo predviđeno oko 13 miliona dinara, ali da se firmama očigledno ne izvode ovi veoma specifični radovi. On takođe kaže da je opština Doljevac uradila kompletnu projektno tehničku dokumentaciju i da će ista sredstva u budžetu  biti prenešena u narednoj godini, a da će novi Javni poziv biti raspisan za 6 meseci.

Poznavaoci prilika kažu da je za većinu firmi ovo neisplativ posao i da se zbog toga niko ne javlja na Javni poziv.

Inače da bi firma dobila posao za sanaciju klizišta mora imati i geo stručnjaka sa licencom, a takvih kadrova u našem kraju je veoma malo. Ipak ostaje nada da će drugi poziv sledeće godine biti uspešniji i da će klizište u Malošištu biti sanirano bez daljih posledica po stanovnike tog kraja.

D.Dinić

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *