Od danas i prijava telefonom za 100 evra- Penzionerima i građanima koji primaju novčanu socijalnu pomoć uplata na račun

Penzioneri i građani koji primaju novčanu socijalnu pomoć, već od danas mogu da očekuju na svojim računima – uplatu od 100 evra. Za ove dve kategorije punoletnih žitelja Srbije, koji jedini ne moraju da se prijavljuju za novčanu pomoć države isplata je počela jutros.

Kako je saopšteno uplata od 100 evra automatski će leći na tekuće ili namenske račune oko dva miliona građanaa taj broji iznosi  oko 1,7 miliona penzionera i 200.000 korisnika socijalne pomoći.

Ukoliko primalac penzija ili primalac novčane socijalne pomoći nema tekući račun, biće mu u ovu svrhu otvoren jednokratni namenski račun u Banci Poštanska štedionica, koji će biti ugašen nakon što državljanin podigne novac. Dovoljno je samo da ponesu ličnu kartu kada pođu po novac.

A svi punoletni državljani Republike Srbije, koji imaju važeću ličnu kartu i prebivalište u Republici Srbiji od danas mogu da se prijave i putem kontakt–centra za isplatu jednokratne novčane pomoći u iznosu od 100 evra.

Broj telefona kontakt–centra je 0800 101 100. Prilikom podnošenja prijave punoletni državljani Republike Srbije dostavljaju sledeće podatke: jedinstveni matični broj građanina (JMBG), registarski broj važeće lične karte, naziv banke kod koje je otvoren ili će biti otvoren račun na koji se uplaćuje jednokratna novčana pomoć. Prethodno je 13. maja počelo prijavljivanje elektronskim putem, putem portala Uprave za trezor, odnosno na linku idp.trezor.gov.rs

Iz Ministarstva finansija upozoravaju da građani stariji od 65 godina, ako nisu primaoci penzija, moraju sami da se prijave, jer im novac neće leći automatski. Isto važi i za državljane koji su rođeni u Srbiji, imaju prebivalište u našoj zemlji, a radili su i primaju penziju iz inostranstva.

Isplata za sve ostale punoletne građane, koji su se prethodno prijavili preko portala Uprave za trezor ili putem kontakt-centra, počeće najkasnije 1. juna. Oni koji nemaju račune u banci, prilikom prijave imaju opciju da odaberu banku u kojoj će im biti otvoren namenski račun za uplatu ove pomoći.

One thought on “Od danas i prijava telefonom za 100 evra- Penzionerima i građanima koji primaju novčanu socijalnu pomoć uplata na račun”

  1. Kako resitiproblem
    Meni nije poslata poruka da su mi uplatili novac a kad sam otisao u postu da proverim da li su platili novac oni su mi rekli da je novac podignut.
    Ja taj novac nisam podigao kome da se obratim. Hvala

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *