Počelo prijavljivanje za besplatne dermatološke preglede na sajtu Euromelanoma Srbija

Prijavljivanje za besplatne dermatološke preglede za pacijente koji imaju sumnju na melanom, počinje danas, 15. aprila, i trajaće do 8. maja širom Srbije u državnim i privatnim klinikama.

Naime, nakon 2 godine odlaganja besplatnih pregleda usled epidemije Covid-19, u okviru ovogodišnje kampanje Euromelanom biće organizovani besplatni dermatološki pregledi širom Srbije u prijavljenim državnim i privatnim ordinacijama u ponedeljak, 13. juna 2022. godine.

Svi pacijenti koji imaju sumnju na rizične pojave na koži, mogu se prijaviti putem sajta Euromelanoma Srbija, dok svi ostali građani preventivni pregled mogu zakazati telefonom 0800-222-888, tokom 6. i 7. juna u periodu od 8 do 20 časova.

Zakazani besplatni pregledi biće organizovani 13. juna u celoj Srbiji, izjavila je prof. dr Danica Tiodorović, Nacionalni Koordinator Kampanje Euromelanoma u Srbiji i lekar Klinike za dermatovenerologiju u Nišu.

Pored besplatnih pregleda koji će biti organizovani 13. juna 2022. godine, ove godine kampanja Euromelanom Srbija, uključiće veći obim aktivnosti u cilju edukacije stanovništva o pravilnom ponašanju na suncu, značaju samopregleda i rane dijagnostike malignih tumora kože. Kampanje Euromelanom Srbija je i ove godine dobila podršku Ministarstva Zdravlja i Ministarstva omladine i sporta Republike Srbije.

Ciljevi kampanje Euromelanoma su besplatni pregledi kože koji bi omogućili rano otkrivanje raka kože i otkrivanje osoba koji imaju povećan rizik za obolevanje od raka kože.

Foto: https://www.euromelanoma.org/serbia

5 thoughts on “Počelo prijavljivanje za besplatne dermatološke preglede na sajtu Euromelanoma Srbija”

 1. Pre, oko 3 nedelje, slučajno je supruga primetila da na sredini donjeg dela leđa, oko visine pasa (nazad) imam svetlo-rozikastu površinu veličine oko polovine dlana ! Uopšte nemam i nisam imao nikakav bol, svrab niti bilo šta slično.
  Nisam uopšte se izlagao suncu niti se povredio bilo čime, čak ni pretoplom vodom. Imam 72 god. penzioner sam.
  Molim Vas za besplatan dermatološki pregled 13.06.2022. U Novom Sadu
  Unapred hvala !

 2. Postovani,
  kasno sam saznala za besplatne preglede, a imam potrebu zbog veceg broja naglo izaslih tamnih tvorevina po trupu, svrbe i bole.
  Ne izlazem se suncu, niti je u pitanju abrazija. Imam 69 god. penzioner sam.
  Molim Vas za besplatan dermatološki pregled u Subotici ili Somboru.
  Unapred hvala !

 3. Dobar dan,danas sam nažalost saznala za ovaj besplatan pregled .Molim vas ako je i kako moguće da mi zakažete živim u Sremskoj Mitrovici .Imam jako puno mladeža po telu,majka sam troje dece,uglavnom sve moram da platim, i volela bih da obavim pregled besplatno ako je mogućeu Msremskoj Mitrovici.Hvala

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *