home Društvo, Vesti Počelo prijavljivanje za besplatne dermatološke preglede na sajtu Euromelanoma Srbija

Počelo prijavljivanje za besplatne dermatološke preglede na sajtu Euromelanoma Srbija

Prijavljivanje za besplatne dermatološke preglede za pacijente koji imaju sumnju na melanom, počinje danas, 15. aprila, i trajaće do 8. maja širom Srbije u državnim i privatnim klinikama.

Naime, nakon 2 godine odlaganja besplatnih pregleda usled epidemije Covid-19, u okviru ovogodišnje kampanje Euromelanom biće organizovani besplatni dermatološki pregledi širom Srbije u prijavljenim državnim i privatnim ordinacijama u ponedeljak, 13. juna 2022. godine.

Svi pacijenti koji imaju sumnju na rizične pojave na koži, mogu se prijaviti putem sajta Euromelanoma Srbija, dok svi ostali građani preventivni pregled mogu zakazati telefonom 0800-222-888, tokom 6. i 7. juna u periodu od 8 do 20 časova.

Zakazani besplatni pregledi biće organizovani 13. juna u celoj Srbiji, izjavila je prof. dr Danica Tiodorović, Nacionalni Koordinator Kampanje Euromelanoma u Srbiji i lekar Klinike za dermatovenerologiju u Nišu.

Pored besplatnih pregleda koji će biti organizovani 13. juna 2022. godine, ove godine kampanja Euromelanom Srbija, uključiće veći obim aktivnosti u cilju edukacije stanovništva o pravilnom ponašanju na suncu, značaju samopregleda i rane dijagnostike malignih tumora kože. Kampanje Euromelanom Srbija je i ove godine dobila podršku Ministarstva Zdravlja i Ministarstva omladine i sporta Republike Srbije.

Ciljevi kampanje Euromelanoma su besplatni pregledi kože koji bi omogućili rano otkrivanje raka kože i otkrivanje osoba koji imaju povećan rizik za obolevanje od raka kože.

Foto: https://www.euromelanoma.org/serbia

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *