Sledeće nedelje učenike očekuje mini raspust

Učenici osnovnih škola u centralnoj Srbiji će prema izmenjenom Školskom kalendaru tokom sledeće nedelje imati prolećni raspust. Mali predah od nastave učenike očekuje od 22.aprila, od petka, a u školske klupe vraćaju se u sredu, 4.maja. Od školskih obaveza odmaraće 12 dana.

Prolećnim raspustom za učenike od prvog do osmog razreda obuhvaćen je Uskrs, ali i proslava 1.maja, Dana rada koji se neradno obeležava dva dana.

Za učenike srednjih škola prolećni raspust je nešto kraći. Oni će imati neradne dane za Uskršnje praznike od 22. do 25. aprila, nastavu će pohađati od utorka 26. do petka 29. aprila, a zatim ih manji predah očekuje od 1. do 3.maja.

Dan pobede nad fašizmom, 9.maj, obeležava se radno.

Podsetimo, Učenici osmog razreda sa nastavom će završiti 10.juna kada za njih počinje letnji raspust, a zatim polaganje završnog ispita. Ove godine zbog produženja školske godine  za tri dana pomereno je i polaganje prijemnog ispita za osmake. Tako će mala matura ove godine biti održana 27,28. i 29. juna. Ostalim učenicima raspust počinje 24.juna.

Maturanti gimnazija sa nastavom završavaju 27.maja, a ostali gimnazijalci 3.juna. Učenici srednjih stručnih škola sa nastavom završavaju 24.juna.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *