Počelo suđenje za smrt Stefana (25) u Malošištu, optuženi tvrdi da nije samo on kriv

Stefan Tanić (21) iz  Malošišta optužen da je 1. jula prošle godine vozeći sa probnom dozvolom u vreme kada to nije smeo, „mercedesom“ usmrtio svog komšiju Stefana Mitića (25), na jučerašnjemsuđenju izjavio je da nije samo on kriv za tragediju.Naime, Tanić je kazao da su se Mitić i dvoje njegovih prijatelja kretali sredinom kolovoza u trenutku nesreće, pa je čak izrazio sumnju da su bili alkoholisani zbog čega je zatražio da se na sud pozove jedan od mladića koji je sa njima kritične večeri bio u kafiću, kako bi se izjasnio na ove okolnosti.

Kako se navodi u optužnici, Tanić je oko dva sata ujutro naleteo na pešake koji su se kretali kolovoznom trakom u istom pravcu kao i on usled čega je nastupila smrt Stefana Mitića dok je njegov drug Stefan Stamenković lakše povređen. Tužilaštvo naglašava da je Tanić bio za volanom iako je upravljanje vozilom sa probnom dozvolom zabranjeno od 23 do šest sati.

– Optuženi je krećući se iz Malošišta ka Nišu prednjim čeonim delom udario Stefana usled čega je došlo do njegovog nabacivanja najpre na prednje vetrobransko staklo a zatim na krov automobila, pa je pešak zadobio prelom baze lobanje, iščašenje zgloba između baze lobanje i prvog vratnog pršljenja, izliv krvi u mozak, otvoreni prelom leve potkolenice, prelom desne nadlaktice i gornjih centralnih sekutića usled čega je preminuo na licu mesta. Drugi pešak Stefan Stamenković zadobio je nagnječenje leve nadlaktice – navodi tužilaštvo.

Tanić je u svojoj odbrani osporio navode optužnice pa je čak istakao da je pokušao Mitiću da pomogne.

– Tražim da se na suđenje pozovu članovi medicinske ekipe Hitne pomoći koji su te večeri intervenisali kako bi posvedočili da sam pružao pomoć Mitiću – rekao je Tanić i dodao da Stefanu Stamenkoviću nije naneo nikakve povrede.

Suđenju su prisustvovali majka i brat žrtve Nikola Mitić koji je saslušan u svojstvu svedoka pošto je prošao kraj mesta nesreće ne sluteći da mu je brat mrtav.

– Mogu da posvedočim da sam Tanića video kako stoji kraj vozila, te da nije pomagao mom bratu – kazao je ožalošćeni mladić.Tužilaštvo traži da se zbog teškog dela protiv bezbednosti javnog saobraćaja Taniću izrekne kazna zatvora od najmanje dve godine i šest meseci te da mu se izrekne mera zabrane upravljanja motornim vozilom u trajanju od godinu dana.

(Kurir.rs/Telegraf)

FOTO: Privatna arhiva

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *