Povodom Dečije nedelje mališani sutra na prijemu kod predsednika opštine

U svetu i kod nas, već godinama, od 1934., tako da se može reći već tradicionalno, prve nedelje oktobra obeležava se Dečija nedelja.

Ova posebna nedelja posvećena najmladjima biće, nizom aktivnosti, obeležena i na teritoriji opštine Doljevac, u školama i predškolskim ustanovama. Sa svojim učiteljima i vaspitačima deca će pripremati zanimljive radove inspirisane ovom tematikom na kreativnim radionicama. Takodje, djake nižih razreda ovdašnje OŠ „Vuk Karadžić“, kao i predškolce sutra će tim povodom ugostiti i rukovodstvo opštine Doljevac. To je tradicija koja se u našem kraju neguje dugi niz godina.

Inače,  Dečija nedelja se održava u cilju skretanja pažnje javnosti na decu i mlade, na potrebe i prava dece i mladih u porodici, društvu i lokalnoj zajednici, na njihova prava da odrastaju u što boljim uslovima, na jednake šanse za razvoj i ostvarenje svih svojih potencijala. Na taj način podstiče se stvaranje uslova za dalje unapređivanje položaja dece u društvu, kao i pružanje podrške u finansijskom, socijalnom, zdravstvenom, kulturnom i obrazovnom smislu na približavanju tom cilju.

J.K.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *