Rekonstrukcija objekta vrtića “Lane” u Pukovcu

U Pukovcu bi uskoro trebalo da počne rekonstrukcija prostorija predškolske ustanove „Lane“, potvrdjeno je radio Koprijanu u lokalnoj vlasti, tako da će mališani iz ovog naselja vrlo brzo na raspolaganju imati renoviran i ulepšan prostor za svakodnevni boravak.

Sredstva su delom obezbedjena preko mera populacione politike, koja se dodeljuju jedinicama lokalne samouprave za poboljšanje uslova za obrazovanje najmladjih. Ukupna vrednost odobrenih sredstava koje je opština Doljevac dobila zajedno sa opštinom Bojnik, sa kojom je aplicirala za ovu vrstu pomoći, je 9,5 miliona dinara, a upravo deo tog novca biće iskorišćen za kompletnu rekonstrukciju objekta vrtića u Pukovcu.

Deca predškolskog uzrasta, kao i mališani vrtića iz mešovite grupe,  tokom izvodjenja radova boraviće u privremenim prostorijama, koje su adaptirane za njihove potrebe u  tamošnjoj školi. Tamo bi, prema planu, trebalo da ostanu nekoliko meseci, do kraja ove godine, do kada se očekuje da će radovi na uredjenju prostora predškolske ustanove biti završeni.

J.K.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *