Radnici Leoni fabrika u Srbiji prvi put u štrajku !

Zbog nižih plata, radnih subota i neisplaćenog prekovremenog rada, zaposleni u svim fabrikama „Leoni“ na pola sata obustavili su rad. Ovo je prvi put za deset godina od kako je otvorena prva fabrika u Prokuplju da radnici iskazuju svoje nezadovoljstvo u ovom obimu i na ovaj način. Kako su nam potvrdili tokom dana najveće nezadovoljstvo ispoljeno je u fabrici u Malošištu, a zatim i u pogonima u Nišu i Prokuplju.

Radnici tvrde da su primili nikada niže plate, odnosno mnogi ispod 30. 000. čak neki i ispod minimalca.

– I subote su nam radne, a umesto da se plati prekovremeni rad, oni nam računaju slobodne dane, koje i ne možemo da uzmemo. Ovaj bojkot je bio potpuno spontan i izraz stvarnog stanja- potvrdio nam je jedan radnik.

Radnici kažu da nikada gore nije bilo i da vlada haos, odnosno da je rukovodstvo izgubilo kompas i da se ne ceni radnička muka.

– Pa mi radimo za manje od 250 evra. To je stvarno ispod ljudskog dostojanstva. Ukoliko se nešto ne promeni, nećemo stati samo na ovom- dodaje drugi zaposleni.

Zaposleni su posebno revoltirani činjenicom da je „Leoni“ u prvih desetak fabrika sa najvećim izvozom u Srbiji. Nedavno je Kompanija u Prokuplju proslavila deset godina od osnivanja i tada je naglašeno da trenutno ima devet hiljada zaposlenih.

2 thoughts on “Radnici Leoni fabrika u Srbiji prvi put u štrajku !”

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *