home Društvo, Vesti Radovi na vodosistemu teku po planu

Radovi na vodosistemu teku po planu

Radovi na izgradnji vodosistema koji će povezati vodovod „Pusta reka“ sa niškim vodovodnim sistemom „Nivos“  teku po planu i  oko 40 odsto radova od strane izvođača je izvršeno, a  koji su predviđeni ugovorom. Kako kaže Jovica Pešić načelnik za privredu i finansije u opštini Doljevac možemo slobodno reći da radovi prate dinamiku i plan koji su predloženi od strane izvođača, a koji su prihvaćeni sa naše strane kao investitora i očekujemo da u narednih 45 dana radovi budu kompletno završeni. Spajanje ovih vodosistema planirano je u katastarskim opštinama Belotinac i Međurovo.

  • Sistem još uvek nije pod pritiskom i nije povezan na izvorni deo, odnosno na završni šaht magistralnog cevovoda koji iz pravca Bojnika i fabrike vode. Prethodnih dana je izvršeno podbušivanje ispod starog auto-puta kojim će se omogućiti priključak na glavni vodovodni sistem-rekao je Pešić u izjavi za Radio Koprijan.

Spajanje sa glavim sistemom iz Bojnika biće završeno u narednih desetak dana, tako da će deo sistema do ulaza u Malošište biti pod pritiskom kada će biti izvršena i tehnička proba vodovodnog sistema.

U tom delu ostavljena je račva za priključak i snabdevanje vodom stanovnika Klisure i ima prijavljenih par privrednika koji će biti priključeni na sistem. Zatim sledi faza priključka na davno izgrađeni sistem, odnosno distributivni sistem koji ide ka Malošištu.

  • Biće izvršena po svim standardima tehnička proba davno izgrađenog distributivnog sistema ka Malošištu i nadam se da će sve funkcionisati i neće zahtevati dodatne radove- rekao je Pešić.

Završna deonica radova nalazi se u centru Malošišta u dužini od nekih 250 metara pored Doma kulture. To jeste mala deonica, ali je problematična zbog mnogobrojnih podzemnih instalacija i sličnih otežavajućih okolnosti,  ali kako se radi o kratkoj deonici Pešić se nada da će i ti radovi biti vrlo brzo završeni.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *