Radovi na vodosistemu teku po planu

Radovi na izgradnji vodosistema koji će povezati vodovod „Pusta reka“ sa niškim vodovodnim sistemom „Nivos“  teku po planu i  oko 40 odsto radova od strane izvođača je izvršeno, a  koji su predviđeni ugovorom. Kako kaže Jovica Pešić načelnik za privredu i finansije u opštini Doljevac možemo slobodno reći da radovi prate dinamiku i plan koji su predloženi od strane izvođača, a koji su prihvaćeni sa naše strane kao investitora i očekujemo da u narednih 45 dana radovi budu kompletno završeni. Spajanje ovih vodosistema planirano je u katastarskim opštinama Belotinac i Međurovo.

  • Sistem još uvek nije pod pritiskom i nije povezan na izvorni deo, odnosno na završni šaht magistralnog cevovoda koji iz pravca Bojnika i fabrike vode. Prethodnih dana je izvršeno podbušivanje ispod starog auto-puta kojim će se omogućiti priključak na glavni vodovodni sistem-rekao je Pešić u izjavi za Radio Koprijan.

Spajanje sa glavim sistemom iz Bojnika biće završeno u narednih desetak dana, tako da će deo sistema do ulaza u Malošište biti pod pritiskom kada će biti izvršena i tehnička proba vodovodnog sistema.

U tom delu ostavljena je račva za priključak i snabdevanje vodom stanovnika Klisure i ima prijavljenih par privrednika koji će biti priključeni na sistem. Zatim sledi faza priključka na davno izgrađeni sistem, odnosno distributivni sistem koji ide ka Malošištu.

  • Biće izvršena po svim standardima tehnička proba davno izgrađenog distributivnog sistema ka Malošištu i nadam se da će sve funkcionisati i neće zahtevati dodatne radove- rekao je Pešić.

Završna deonica radova nalazi se u centru Malošišta u dužini od nekih 250 metara pored Doma kulture. To jeste mala deonica, ali je problematična zbog mnogobrojnih podzemnih instalacija i sličnih otežavajućih okolnosti,  ali kako se radi o kratkoj deonici Pešić se nada da će i ti radovi biti vrlo brzo završeni.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *