Seminar o lekovitim biljkama

Doljevačko udruženje „Eko Koprijan“ i udruženje „Magična vila“ iz Niša, od 5. do 9.jula, u Sokobanji organizuju seminar o lekovitim biljkama. Učesnici seminara obići će planinu Rtanj kao i tradicionalni  Festival Sv.Jovana Biljobera. Zainteresovani građani opštine Doljevac, takođe, mogu da se prijave i učestvuju na seminaru, a posebno je za ljubitelje prirode i lekovitog bilja organizovan prevoz, po simboličnoj ceni, 7. jula na dan održavanja Festivala Sv.Jovana Biljobera. Kako kaže fitoterapeut i lekar opšte medicine Ljubinka Stojković ovo je osmo druženje biljobera, a potrudili su se da seminar obogate raznim sadržajima.

  • Prvog dana seminara, 5.jula, idemo na etno livade nadomak Sokobanje, gde ćemo gledati, proučavati i učiti o lekovitim biljkama livada i bara. Predavanje će održati sertifikovani biljoberi. Drugog dana posetićemo Ozren planinu, a dan kasnije posetićemo i Festival biljobera gde će nam se pridružiti i udruženje „Eko Koprijan“ kao gosti na jednodnevnom izletu. Planirano je u upoznavanje sa bogatom florom planine Rtanj- rekla je dr Ljubinka Stojković u izjavi za radio Koprijan.

Dan kasnije, 8.jula planirana je poseta atraktivnoj turističkoj destinaciji selu Vrmdža i Latingradu.

Organizator seminara i predsednica udruženja „Magična vila“ doktorka Stojković kaže da će svi polaznici seminara na kraju dobiti diplomu. Na ovom druženju tajne lekovitih biljaka prezentovaće iskusni i sertifikovani biljoberi, a biće reči i o malo poznatim vilinskim biljkama.

M.Jovanović

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *