Solidarni lovci pomogli kolegi koji je polomio nogu u lovu

Sezona lova je u punom jeku, a prošlu lovnu nedelju dugo će pamtiti Bratislav Zdravković iz Kočana. Ovaj strastveni lovac je doživeo nezgodu, kada se na nepristupačnom terenu Seličevice okliznuo i polomio nogu. Kako kaže odmah je znao da će njegovo izvlačenje i transport do bolnice biti veoma težak, ali nijednog trenutka nije posumnjao u svoje kolege lovce.

Na drugom kraju lovišta, tačnije kod mesta „Kočanski vinogradi“  nalazio se u tom trenutku predsednik lovačke sekcije Kočane Ivan Jovanović, kome je poziv za pomoć upućen telefonom. I kako kaže odmah je krenuo u akciju spašavanja kolege na Seličevici.

Transport povređenog lovca sa Seličevice

Brzom reakcijom obezbedjena je Lada Niva iz LU „Toplica“ Doljevac, a uz pomoć policajca Nebojše Stefanovića i vatrogasaca iz Doljevca dopremljena su i nosila, kaže  Jovanović. On dodaje da kola hitne pomoći iz DZ Doljevac u tom trenutku nisu mogla da stignu do mesta nesreće i zato su oni sa nekoliko kolega lovaca krenuli u pripremu za izvlačenje i transport  Bratislava Zdravkovića.

„ Uspeli smo nekako da spustimo Batu do naselja Rusna, a tu su nam pomogli meštani kojima se ovom prilikom zahvaljujemo“-kaže Jovanović.

On dodaje da su on i još jedan prijatelj odmah izvršili imobilizaciju  noge i uspeli da povređenog bezbedno transportuju do KC Niš.

Inače, Jovanović se ovom prilikom zahvaljuje svima koji su u nedelju pružili pomoć povređenom lovcu, a posebno LU Toplica iz Doljevca.

D.Dinić, Foto: Ivan Jovanović

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *