Teniserka Anastasija Cvetković iz Doljevca ekipna prvakinja istočne Srbije

Doljevčanka Anastasija Cvetković, sa igračicama iz Teniske akademije Živković osvojila je Ekipno prvenstvo regiona Teniskog saveza istočne Srbije u konkurenciji takmičarki do 14 godina.

Teniserke Teniske akademije Živković su u finalu bile bolje od ekipe TK AS Timok iz Zaječara sa ubedljivih 4:0 u ukupnom skoru. Igralo se po sistemu tri meča u pojedinačnoj konkurenciji i jedan dubl, a pored Anastasije za ekipu niške akademije nastupile su i Anastasija Stoiljković, Nina Krstić i Jevrosima Mitić. – Ovo mi je bio prvi ekipni nastup na regionalnom takmičenju i jako sam zadovoljna uspehom koji smo postigle, rekla je u izjavi Radio Koprijanu ova mlada teniserka.

Foto: TAŽ (Anastasija u crvenoj trenerci)

Anastasija inače, tenis trenira već 6 godina, a ovih dana upravo nastupa na Medjunarodnom turniru za dečake i devojčice do 12 godina u Čačku, sa decom iz zemalja regiona, ali i Holandije, Rusije. To je, kako je Radio Koprijanu rekla njena majka Kristina, koja je prati na turnirima, njeno prvo predstavljanje u medjunarodnoj konkurenciji, zbog čega ima malo veću tremu no inače, ali je ipak zadovoljna učešćem, jer je to još jedno iskustvo više.

Anastasija je inače, u konkurenciji devojčica do 12 godina u našoj zemlji na 64.poziciji.

Već krajem meseca, kako dodaje, očekuje je još jedno bitno takmičenje, Državno prvenstvo u Somboru.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *