home Sport, Vesti Teniserka Anastasija Cvetković iz Doljevca ekipna prvakinja istočne Srbije

Teniserka Anastasija Cvetković iz Doljevca ekipna prvakinja istočne Srbije

Doljevčanka Anastasija Cvetković, sa igračicama iz Teniske akademije Živković osvojila je Ekipno prvenstvo regiona Teniskog saveza istočne Srbije u konkurenciji takmičarki do 14 godina.

Teniserke Teniske akademije Živković su u finalu bile bolje od ekipe TK AS Timok iz Zaječara sa ubedljivih 4:0 u ukupnom skoru. Igralo se po sistemu tri meča u pojedinačnoj konkurenciji i jedan dubl, a pored Anastasije za ekipu niške akademije nastupile su i Anastasija Stoiljković, Nina Krstić i Jevrosima Mitić. – Ovo mi je bio prvi ekipni nastup na regionalnom takmičenju i jako sam zadovoljna uspehom koji smo postigle, rekla je u izjavi Radio Koprijanu ova mlada teniserka.

Foto: TAŽ (Anastasija u crvenoj trenerci)

Anastasija inače, tenis trenira već 6 godina, a ovih dana upravo nastupa na Medjunarodnom turniru za dečake i devojčice do 12 godina u Čačku, sa decom iz zemalja regiona, ali i Holandije, Rusije. To je, kako je Radio Koprijanu rekla njena majka Kristina, koja je prati na turnirima, njeno prvo predstavljanje u medjunarodnoj konkurenciji, zbog čega ima malo veću tremu no inače, ali je ipak zadovoljna učešćem, jer je to još jedno iskustvo više.

Anastasija je inače, u konkurenciji devojčica do 12 godina u našoj zemlji na 64.poziciji.

Već krajem meseca, kako dodaje, očekuje je još jedno bitno takmičenje, Državno prvenstvo u Somboru.

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *