Uz pesmu, igru, ljubav, radost i razumevanje obeležen Dan rozih majica u školi u Pukovcu

U OŠ “Vuk Karadžić” izdvojeno odeljenje u Pukovcu  zanimljivom i zabavnom koreografijom učenika od petog do osmog razreda obeležen je Dan rozih majica, a u cilju preventivnih aktivnosti u borbi protiv vršnjačkog nasilja. Škola je danas ukrašena srcima od papira i balonima u roze boji, a učenici su zajedno igrali, sinhronizovano, uz pesme „Kad si srećan“ i „Moji su drugovi“.

Organizatori Učenički parlament koji predvodi Violeta Vukotić, nastavnica srpskog jezika i književnosti, i Vršnjački tim na čelu sa psihologom škole Tijane Đurić, su uz pomoć nastavnika fizičkog vaspitanja Saše Stojkovića i Dejana Stojkovića, osmislili, pripremili i uvežbali  koreografiju koju su danas izveli učenici.

Kako dodaje Violeta Vukotić danas su zaposleni i učenici došli u školu u majicama roze boje kako bi dali doprinos u podizanju svesti o značaju prevencije nasilja, njegovom prepoznavanju i reagovanju svih zajedno.

  • Vršnjačko nasilje dešava se svuda oko nas, u školama, na ulici, u parkovima, na treninzima, a može biti usmereno na pojedince ili grupe. Postoji više vrsta vršnjačkog nasilja i naš cilj je da kroz razne aktivnosti, na jedan zanimljiv i edukativni način, naučimo decu da prepoznaju oblike nasilje i da predočimo najvažniju poruku, a to je da vršnjačko nasilje ostavlja i psihološke tegobe na decu koja trpe nasilje. Upravo zato je važno da se detetu pomogne kako to ne bi ostavilo posledice za ceo život- kaže nastavnica Vukotić, koja predvodi Učenički parlament.

Dodaje, da pored rozih majica, koje su svi simbolično nosili, učenicima je objašnjen značaj i istorijat današnjeg dana, odnosno da su ukazali  na značaj tolerancije, empatije, nenasilnog rešavanja konflikata, nenasilne  i konstruktivne komunikacije.

M.J./ Foto: V.V.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *