Doljevački djaci u klupama, drugo polugodje počelo bez problema

Đaci su se danas, posle produženog zimskog raspusta, vratili u školske klupe. Umesto dve, raspust je trajao tri nedelje zbog opasnosti od širenja epidemije gripa. I doljevački osnovci od jutros su na nastavi, a prema rečima nadležnih, prvog dana škole u drugom polugodištu, nije zabeležen veći broj odsutne dece, tako da, bar u ovom trenutku, grip ne pravi probleme ovdašnjim djacima.

Izgubljeni časovi moraju se nadoknaditi, a planirano je da djaci u našoj opštini, pet propuštenih dana, nadomeste radnim subotama. Prva radna subota, kako je Ilić rekao, planirana je za kraj marta.

Inače, kako je dodao naš sagovornik, prvi radni dan drugog polugodišta, počeo je bez ikakvih drugih problema, a djaci u Belotincu od jutros imaju odlično grejanje, s obzirom na to da je, kao što je i planirano, tokom raspusta zamenjen dotrajali, stari kotao.

Inače, od kada se krajem prošle godine pojavio, grip je odneo 38 života u Srbiji, a više od 120.000 ljudi imalo je simptome slične gripu. Zbog opasnosti od širenja epidemije, užički đaci će se i dalje odmarati jer je u tom gradu najteža situacija, budući da tamo ima najviše obolelih.Na infektivnim klinikama u Nišu, Kragujevcu, Novom Sadu ima teških pacijenata, ali je, prema podacima Instituta za javno zdravlje “Batut” manje obolelih.

J.K.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *