Čitalo se glasno i u Doljevcu na Nacionalni dan knjige

Danas se u Doljevcu, kao i u mnogim drugim mestima u zemlji, čitalo glasno, a povodom Nacionalnog dana knjige, koji se od prošle godine u Srbiji, a od ove i u našem kraju obeležava akcijom koja i nosi naziv “Čitaj glasno”. Kako  je tim povodom rekao profesor srpskog jezika i književnosti Vlasta Cenić, organizator i pokretač ove akcije u Doljevcu, ideja je da pokažemo sebi, učenicima, ali i drugim građanima da je krajnje vreme da se okrenemo knjizi, te je čitanje  organizovano simbolično baš u 5 do 12.

Akciji se pridružio  i radio Koprijan, jer se i na našim talasima danas u to vreme govorilo upravo o knjizi, a gosti radija bili su učenici  doljevačke Osnovne škole „Vuk Karadžić“. Oni su putem naših talasa slušaocima u doljevačkoj opštini, ali i šire čitali glasno. Luka Babović čitao je iz knjige Dragomira Djordjevića, dok je Ognjen Nikolić izabrao delo Todeta Nikoletića.

Povodom Nacionalnog dana knjige u Doljevcu se čitalo ne samo u učionicama, već i u vrtiću „Lane“, u zgradi opštine, kao i tamo gde se obično ne čita, na  pijaci u Doljevcu, na igralištu, čak i u frizerskom salonu.

 

J.Kozomara

Foto: (OŠ Doljevac)

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *