Akcija za veću bezbednost dece

IMG_20160612_103159Crveni krst Doljevac i PS Doljevac ovog meseca sprovode akciju “Bezbednost dece u saobraćaju”. Predavanja na ovu temu radiće se pre svega u predškolskim grupama, a takodje i medju decom od prvog do četvrtog razreda u osnovnim školama. Akcija “Bezbednost u saobraćaju” predvidja i edukaciju odraslih osoba, kao i u mesnim zajednicama.

  • Za učenike trećeg i četvrtog razreda pripljemeni su i testovi za proveru znanja. Ovi učenici će nakog predavanja rešavati ovaj test i najuspešniji koji pokažu najviše znanja iz ove oblasti dobiće nagrade.– kaže Kostićeva za naš radio.

U saradnji sa PS Doljevac i Domom zdravlja Doljevac  organizovana je takođe akcija bezbednosti u sabraćaju za odrasle osobe. Ova akacija predviđa nekoliko aktivnosti. Napre će biti održana predavanja u mesnim zajednicama gde bi najznačanije odrebe zakona vezane za ponašanje u saobraćaju bile pravno prezentovane javnosti i biće upoređen sadašnji Zakon o bezbednosti saobraćaja sa nacrtom Zakona o bezbednosati saobraćaja koji bi trebalo da bude usvojen.

Zatim je planirana akcija preventivnog pregleda tehničke ispravnosti vozila i tom prilikom biće podeljene jabuke i limun. Vozačima koji su pažljivi u vožnji, koji poštuju pravila i čija su vozila tehnički ispravna biće darivana jabuka kao znak dobrog ponašanja u saobraćaju. Limun će dobiti vozači koji su tehnički neispravni ili su napravili saobraćni prekršaj. Ovo  voće sa simbolikom deliće učenici osnovne škole u pratnji saobraćajnih policajaca koji će kontrolisati vozače i ukazivati na uočene nepravilnosti.

Kako ističe predsednica Crvenog krsta Danijela Kostić, planirana je i pokazna vežba- nezgoda na putu-  koju će izvesti deca iz Crvenog krsta iz Prokuplja. U ovoj pokaznoj vežbi učestvovaće i ekipa Doma zdravlja iz Doljevca sa svojim vozilom hitne pomoći, a lekari će demonstrirati pružanje prve pomoći i zbrinjavanje povređenih lica. Saobraćna policija iz Doljevca pokazaće na ovoj vežbi kako se vrši uviđaj  nakon saobraćajne nesreće i svim prisutnima još jednom će predočiti pravila u saobraćaju kako bi se ovakve situacije izbegle i spasili životi.

Pokazna vežba biće izvedena na igralištu osnovne škole u Pukovcu.

M.J.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *