Obeležavanje Dečje nedelje (2-8.10.) u Doljevcu

decja nedeljaDečija nedelja, koja  se  tradicionalno održava u prvoj sedmici oktobra, u celom svetu, pa tako i kod nas, biće obeležena nizom zanimljivih aktivnosti. Najveći broj dogadjaja na teritoriji opštine Doljevac organizovaće ovdašnja Javna biblioteka, te su tako u planu pozorišne predstave, druženje sa pesnicima, dečja žurka i simbolični pokloni.

Inače, Dečja nedelja za cilj ima  skretanje pažnje javnosti na decu i mlade, na potrebe i prava dece i mladih u porodici, društvu i lokalnoj zajednici, na njihova prava da odrastaju u što boljim uslovima, na jednake šanse za razvoj i ostvarenje svih svojih potencijala. U tom duhu pripremljen je i bogat program tokom cele  te nedelje koja je posvećena deci, rekao nam je direktor Javne biblioteke u Doljevcu, Bogi Mitić.

02.10. PONEDELJAK

10 časova – ŽURKA – Veliki hol Javne biblioteke „Dođite da zaigrate s nama“. Gost Velike igranke biće glumac Narodnog pozorišta iz Leskovca Gile Branković.

-Uručivanje besplatnih članskih kartica predškolcima i prvacima  „Vama na dar“ poklon biblioteke i Crvenog Krsta iz Dolјevca.

03.10. UTORAK

11,30 časova – „Priča o pozorištu“  pozorišna predstava  u izvođenju Narodnog pozorišta iz Leskovca.

Sala Javne biblioteke. Cena ulaznice je 80,00.

04.10. SREDA

„Radujmo se detinjstvu“  Violeta Jović i Vlasta Cenić pesnici za decu sa vama.

OŠ Pukovac, Malošište i Belotinac . Obilazak odelјenja navedenih škola u popodnevnim satima.

05.10. ČETVRTAK

„Mi volimo pesnike za decu-naše velike drugare“ Minja Ilijeva i Darko Glavaš, naši veliki drugari dolaze nam u goste. OŠ u Kočanu, Šainovcu i Šarlincu. Gostovanje je predviđeno u prepodnevnim satima.

06.10. PETAK

9 časova  – „Susret sa pesnicima-gostima “Kočićevih dana“ OŠ u Belotincu.

09.10. PONEDELjAK

„Priča o vodi“ edukativna lutkarska predstava  Lutkarskog pozorišta iz Niša .

Ulaz besplatan –poklon predstava Javne biblioteke deci  od prvog do petog razreda.

 

J.Kozomara

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *