Aleksandar se konačno vraća iz Indije zahvaljujući dobrim ljudima i odanim prijateljima

Dobre vesti konačno stižu iz Indije gde je već mesecima zbog zatvorenih granica i otkazanih letova, ali i nedostatka novca, “zaglavljen” jedan naš zemljak Aleksandar Denić (25) iz Draškovca, o kome je Radio Koprijan pre nekoliko nedelja pisao. On će se, kako smo danas saznali, sredinom sledećeg meseca vratiti u zemlju, zahvaljujući prijateljima i nekim nepoznatim  ljudima velikog srca, koji su mu obezbedili novac za avionsku kartu,  ali i svojoj snalažljivosti.

Aleksandar, alijas Aca Hipik u mestu Sunkudakate, blizu Bengalora, boravi od izbijanja epidemije korona virusa u martu, a u Indiju je, kako je nedavno ispričao za naš radio, otišao krajem prošle godine kako bi radio (priču možete pročitati na linku: https://www.koprijanradio.com/aleksandra-iz-draskovca-korona-zarobila-u-indiji-svuda-okolo-kobre-i-skorpije-drzava-ne-pomaze/).

Poslednjih meseci živi na jednoj farmi, na obodu džungle, a svoja iskustva i zanimljive priče iz ove daleke zemlje široj javnosti  prezentovao je preko svog You tube kanala. Sada s nestrpljenjem čeka 10. avgust, kada će konačno krenuti na put kući. -Letovi su krenuli, neki naši ljudi, kako sam čuo, su se već vratili, što bi značilo da ne bi trebalo da bude problema. Karta je bukirana i košta oko 500 evra. To je Lufthanzin let, sa presedanjem u Frankfurtu, kaže u razgovoru sa našom redakcijom.

Dodaje da je neizmerno srećan što konačno može da se vrati svojoj porodici, prijateljima, starim navikama i ujedno se zahvaljuje svima koji su mu pomogli. – Zahvaljujem se svim prijateljima i dobrim ljudima koji su mi pomogli da sakupim novac za kartu, hvala i svima koji su mi pružali podršku i brinuli za mene. Dodaje da je ovo iskustvo za njega bilo neverovatno, ali da mu je drago da što  će se to putešestvije završiti. – Preživelo se nekako, ali vreme je da krenem kući. Zbogom kobre i kokosi.

Inače, Aleksandar se u Indiji, ali i nekim drugim zemljama gde je ranije boravio, bavio entertejnmentom. Kada je izbila epidemija korona virusa posla više nije bilo, novac je počeo da se topi, letovi iz ove daleke zemlje su se proredili, a onda bili i zaustavljeni, granice su potom zatvorene, te je put kući posao “pusti san”, tim pre jer naša ambasada nije organizovala evakuacione letove iz Indije.

Ipak, sada kada smo se uverili da, na sreću, i u teškim vremenima postoje dobri ljudi, s radošću, kao njegovi zemljaci, očekujemo srećan kraj jedne neverovatne avanture.

J.Kozomara

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *