Apel Crvenog krsta: Potrebna pomoć za dve ugrožene porodice iz Malošišta

Tokom ovih hladnih dana povećava se broj ugroženih porodica, jer su vrlo često neuslovni prostori za stanovanje jedan od glavnih problema ovih ljudi. Iz tog razloga iz doljevačkog Crvenog krsta upućuju apel svim ljudima dobre volje da, ukoliko su u mogućnosti, pomognu donacijama, jer u Malošištu trenutno žive dve ugrožene porodice kojima je potrebna pomoć.

Kako kažu u ovoj organizaciji u jednoj porodici je troje članova, a u drugoj troje odraslih i dvoje dece, od kojih i tek rodjena beba. Obe porodice, kako ističu, su u izuzetno teškoj materijalnoj situaciji, bez osnovnih životnih namirnica, bez električne energije, bez ikakvih uslova za grejanje, poput šporeta na čvrsto gorivo i energenata. Tako da ukoliko neko poseduje neki vid grejnog tela na čvrsto gorivo, a da mu nije potreban, može ga donirati ovim porodicama. Ogrev je takodje neophodan, kao i hrana, odeća i obuća za decu.

Zato iz Crvenog krsta, a u saradnji sa Centrom za socijalni rad, još jednom apeluju na sve naše stanovnike da se uključe u ovu humanitarnu akciju. Ove dve organizacije pomažu u skladu sa svojim nadležnostima, ali kada je potrebno skoro sve, neophodno je i angažovanje ljudi dobre volje.

Za sve dodatne informacije možete se obratiti Crvenom krstu Dolјevac na telefon 018 870-079 ili 061 2838540.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *