Bankomat u Doljevcu na udaru razbojnika

U noći izmedju subote i nedelje u Doljevcu, za sada nepoznati počinilac, pokušao je  da ukrade novac iz bankomata OTP banke, koji se nalazi u blizini autobuske stanice u centru mesta, potvrdjeno je radio Koprijanu u Osnovnom javnom tužilaštvu u Nišu.

Foto: D.D.

Zvuči neverovatno, gotovo kao filmska priča, jer je  razbojnik  u prazne prostorije u kojima je do pre više godina poslovala OTP banka, a sada je u funkciji samo bankomat,  upao tako što je najpre polomio prozor u hodniku zgrade gde se pomenute prostorije nalaze, a onda probio rupu na zidu, koji iz hodnika vodi do prostorija nekadašnje banke, obivši zatim i dvoja vrata.  On je, pod okriljem noći, uspeo da izbije dovoljno maltera i cigli iz zida, kako bi se kroz taj otvor provukao i stigao do željenog plena, priča za radio Koprijan sadašnja vlasnica ovog poslovnog prostora.

Foto: D.D.

Medjutim, njegov naum da ukrade  novac se izjalovio, jer se neposredno nakon što je pokušao da obije bankomat, uključio alarm, koji je upozorio obezbedjenje i policiju.  Iako su organi reda za svega nekoliko minuta stigli na mesto dogadjaja razbojnik je uspeo da pobegne, ali bez plena po koji je došao, stoji u izveštaju tužilaštva.

NN lice, kaž dalje PR Osnovnog javnog tužilaštva u Nišu Milica Jovović, tereti se za krivično delo teška krađa iz čl. 204 Krivičnog zakonika u pokušaju u vezi čl. 30.

Dežurni zamenik je naložio da policijski službenici izvrše uviđaj lica mesta, kao i da prikupe potrebna obaveštenja, eventualne tragove krivičnog dela i predmete koji mogu poslužiti kao dokaz, a radi pronalaženja učinioca predmetnog krivičnog dela.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *