Besplatna predstava Lutkarskog pozorišta u doljevačkoj Javnoj biblioteci

vojnik_velika“Priča o vodi“ edukativna  predstava  Lutkarskog pozorišta iz Niša biće prikazana sutra, u ponedeljak 09. oktobra,  u doljevačkoj Javnoj biblioteci.

Predstava je u stvari istinita priča o kruženju vode u prirodi. Osim naučnih objašnjenja o vodi i nekim njenim osobinama, koja su data na razumljiv način, priča je puna radosnih događaja koji pomažu veseloj prezentaciji priče. Cela predstava je zamišljena kao školski čas o značaju vode za život ljudi. Reč je edukativnoj, čistoj, jasnoj predstavi, koja pripada takzvanoj produkciji malih formi koje su prilagodljive čak i manjim scenama. Scenografija je zasnovana na principu dečijih “panoramskih” knjiga. Boje lutaka i same scene unose svežinu, a njihove linije su bliske dečijim crtežima, kažu u Lutkarskom pozorištu o sadržaju predstave.

Predstva počinje od 12:30 časova, a u ovoj ustanovi kažu da je ulaz za posetioce besplatan. Iz Javne biblioteke pozivaju sve mališane i njihove roditelje da pogledaju predstavu.

Inače, ovom predstavom završava se  Dečja nedelja, koja je na teritoriji opštine Doljevac obeležena nizom sličnih aktivnosti.

J.K.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *