Udruženje Porodična filharmonija edukuje roditelje o bezbednosti na internetu

Udruženje Porodična filharmonija u saradnji sa fondacijom Tijana Jurić i Savezom studenata Pravnog fakulteta iz Niša, organizuje prvu edukaciju roditelja, budućih roditelja i studenata Pravnog fakulteta  o bezbednoj upotrebi interneta. Edukaciju će držati licencirani predavač od strane Ministarstva unutrašnjih poslova i osnivač fondacije ,,Tijana Jurić”,  Igor Jurić.
S obzirom na porast broja slučajeva nasilja na internetu, koji je u konstantnom porastu, posebno među decom i mladima, iz uporodicna filharmonijadruženja pozivaju sve zainteresovane da proprate ovaj dogadja.
Istraživanje koje je sprovedeno 2014. godine na teritoriji Republike Srbije, pokazuje da bi svaka četvrta devojčica viših razreda osnovne škole otišla na upoznavanje sa osobom sa kojom je ,,prijatelj” na Fejsbuku ili drugoj društvenoj mreži, a da je svaki treći osnovac bio žrtva elektronskog nasilja. Ovi zabrinjavajući podaci o nivou neinformisanosti dece, roditelja i nastavnika o elektronskom nasilju, za posledicu imaju neprepoznavanje problema i opasnosti, i vrlo često tragične rezultate. Pedofilija je jedna od vrsta zloupotreba dece na internetu, zatim cyber bullying koji ima zastrašujuće posledice na psihu deteta, kao i zloupotreba fotografija, ličnih podataka, delovanje sekti na internetu, dečija pornografija i dečija prostitucija, reka je radio Koprijanu PR udruženja Porodična filharmonija Aleksandra Stojanović. 
Fondacija Tijana Jurić je svesna ove problematke i iz tog razloga sprovodi program edukacija dece, mladih i odraslih o bezbednosti na internetu. Predviđen termin za održavanje edukacije je 11. oktobar 2017.godine u 19:00 časova, u amfiteatru Pravnog fakulteta u Nišu.
Budući da je ograničen broj, molimo sve zainteresovane roditelje i buduće roditelje da se prijave za edukaciju u inbox na udruženje Porodična filharmonija, najkasnije do 9.oktobra. Svi zainteresovani studenti neka se jave svom Savezu. Radi bezbednosti naše i vaše dece, očekujemo vas na edukaciji, rekla  je naša sagovornica. 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *