Uskršnji vašar u Malošištu: Učenici u duhu zajedništva stvorili uskršnju čaroliju

Učenici Osnovne škole “Vuk Karadžić” izdvojeno odeljenje u Malošištu pokazali su svoju kreativnost i timski duh na Uskršnjem vašaru koji je održan u školi. Učenici su prodavali različite uskršnje dekoracije, a sve je nastalo u saradnji sa roditeljima, nastavnicima i učiteljima.

Ova inicijativa nije samo prodajna manifestacija, već i prilika za jačanje timskog duha i međusobne saradnje između učenika, roditelja i nastavnog osoblja.

Roditelje i posetioce Uskršnjeg vašara dočekale su nastavnica muzičke kulture Maja Savić i učenice prvog razreda obučene u narodnoj nošnji. Ovo je način da pokažemo da negujemo tradiciju i da najviše poštujemo trud i vreme roditelja koji su se potrudili da sa decom izrade dekoracije i ovaj vašar učine uspešnim i bogatim. Ovo je prilika da pohvalim sve učenike koji su učestvovali, ali i zahvalim se kolegama na trudu i saradnji,  kaže učiteljica Danijela Mitrović koja je i koordinator ovog događaja.

Kroz zajednički rad na izradi uskršnjih ukrasa, deca su učena vrednostima kao što su timski rad, zajedništvo i kreativnost, ali i negovanje tradicije Uskrsa i hrišćanske dobrote. Osim toga, ova aktivnost podstiče decu da se angažuju u pozitivnim aktivnostima i da uživaju u stvaranju lepih stvari.

Svako odeljenje će imati priliku da odluči na šta će potrošiti novac prikupljen od prodaje dekoracija, potvrđuje psiholog škole Danijela Ibrahim i koordinator ovog projekta. Ova prilika omogućava učenicima da samostalno odluče o prioritetima i potrebama unutar svog odeljenja, te ih uči odgovornosti i upravljanju finansijama. Osim toga, ova praksa podstiče razvoj kolektivne svesti i solidarnosti, jer učenici uče da zajedničkim snagama mogu ostvariti pozitivan uticaj na svoju školu i zajednicu.

Kolektiv škole “Vuk Karadžić” u Malošištu ističe se svojom posvećenošću obrazovanju i razvoju učenika, a Uskršnji vašar samo je jedan od primera kako škola aktivno radi na unapređenju celokupne atmosfere i zajedništva među svojim učenicima. Psiholog škole, Danijela Ibrahim, naglašava važnost ovakvih aktivnosti u razvoju dece i pomeranju granica u obrazovanju, podstičući ih da budu kreativni, društveno angažovani i  da neguju vrednosti svoje tradicije.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *