Besplatni preventivni pregledi za građane opštine Doljevac

dom-zdravlja-doljevac
Dom zdravlja u Doljevcu

Doljevački Dom zdravlja, u nedelju 15.oktobra, u vremenu od 8 do 16 sati organizuje besplatne preventivne preglede za građane bez obzira da li imaju overenu zdravstvenu knjižicu ili ne.  Ovo je nastavak akcije  čiji je cilj rana dijagnostika i promocija prevencije kao najefikasnijeg načina brige ozdravlju, a koju sprovodi ministarstvo zdravlja.

Kako je rečenu radio Koprijanu u ovoj ustanovi,  u nedelju, 15. oktobra,  dežuraće lekari u Službi za zdravstvenu zaštitu odraslog stanovništa, gde će se obavljati preventivni pregledi odraslog stanovništva. Radiće i služba za zdravstvenu zaštitu žena gde će se obavljati ginekološki pregledi ali i ultrazvučna ginekološka dijagnostika. Takođe, građani će moći da se pregledaju i u specijalističko-konsultativnoj službi gde će pregled obaviti internista i uraditi građanima i EKG pregled,  a u savetovalištu za dijabetes  vršiće se kontrola glikemije i individualni zdravstveno vaspitni rad.

U nedelju, u Domu zdravlja u Doljevcu, a u okviru akcije besplatnih pregleda koje je pokrenulo Ministartvo zdravlja, radiće i služba za rendgen i ultrazvučnu dijagnostiku abdomena i male karlice.

Kako ističu iz ove ustanove, zdravstveni radnici će vršiti i vakcinaciju stanovništva protiv gripa, ovosezonskim vakcinama, pa još jednom pozivaju sve hronične bolesnike da se odazovu pozivu i prime cepivo.

M.J.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *