Bogat program i vredne nagrade na sutrašnjoj Bostanijadi u Mekišu

Već 19. godinu za redom u Mekišu, u subotu 20.jula, biće održana nadaleko čuvena “Bostanijada”. Kako kaže direktor doljevačke Javne biblioteke Bogi Mitić pripreme za ovo tradicionalno dešavanje su pri kraju i dodaje  da će ova manifestacija biti održana pod sloganom „I lubenica srce ima“. Pored takmičenja za najtežu i najslađu lubenicu, biće održane i stručne tribine za proizvođače bostana koje će doprineti edukaciji tamošnjih poljoprivrednika. Kao i svake godine za pobednike ovih takmičarskih kategorija obezbeđene su vredne robne nagrade.

  • Bostanijada u Mekišu ima edukativni i takmičarski karakter, a Javna biblioteka Doljevac, kao organizator, pobrinula se i za kulturno-zabavni program. Učesnici će se kao i dosada takmičiti za najtežu i najslađu lubenicu i dinju – rekao je Mitić u izjavi za radio Koprijan.

Javna biblioteka u Doljevcu pokušava da putem ove javne manifestacije vrši i edukaciju poljoprivrednih proizvođača, ali cilj je i da pomogne u plasmanu bostana i dinja, jer medijskom promocijom ovog tradicionalnog okupljanja dobrički bostan je poznat širom zemlje.

Stručne ekipe PSS Niš sutra će obići imanja prijavljenih poljoprivrednih proizvođača i napraviti zapisnike o izmerenoj težini lubenica i dinja, ako i izmerenoj vrednosti šećera, odnosno slasti.   Takođe, stručna kepia će prema strogom kriterijumu izabrati i najboljeg proizvođača bostana.

  • Za takmičare, kao i svake godine obezbeđene su vredne nagrade, tako će najbolji poljoprivredni proizvođač dobiti priključnu mašinu za rasipanje veštačkog đubriva. Robne nagrade dobiće i pobednici u kategoriji za najslađu i najtežu lubenicu i dinju- kaže direktor Mitić.

Početak kulturno-zabavni programa zakazan je za 20.30 sati, a pored raznih folklornih grupa posetioce će zabavljati mlade zvezde takmičari u „Zvezdama Granda“ i „Pinkovim zvezdama“.

  • Nastupiće folklorne grupe iz Pukovca, Čapljinca i Grkinje, a posetioce će zabavljati mlade muzičke nade. Ovdašnjoj publici predstaviće se učesnici u muzičkim takmičenjima Miodrag Đokić, Danijela Miladinović, Vesna Živadinović, Omer Zukanović i Nenad Petrović. Ovi pevači već su se na neki način afirmisali na muzičkim takmičenjima, a publici će pružiti dobru zabavu uz dobro poznate muzičke hitove- istakao je Mitić.

Tradicionalni izbor za Miss Bostanije i ove godine biće organizovan, pa sve zainteresovane kandidatkinje mogu da se prijave ličnu u prostorijama Javne biblioteke u Doljevcu svakog radnog dana u vremenu od 7 do 15 sati, a poslednji rok za prijavu je subota, 20. jul do 20 sati. Mogu da se prijave devojke od 16 do 27 godina bez obzira na mesto prebivališta, jer ove godine na izbor za Miss mogu učestvovati i iz devojke van opštine Doljevac.

  • Tokom kulturno-zabavnog programa takmičarke će se tri puta predstaviti publici, dva puta u večernjim toaletama i jednom u kupaćim kostimima- istakao je direktor biblioteke.

Kako ističe direktor Mitić za pobednice izbora lepote u Mekišu obezbeđene su vredne robne i novčane nagrade, kao i nagradna putovanja.

M.Jovanović

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *