„Čitalići 2021“-Nagradu osvojio Vasa Živković učenik II razreda iz Malošišta

Jedna od strana nagrađenog dnevnika

Nagradu na Konkursu za Međunarodnu IX smotru čitalaštva „Čitalići 2021 u kategoriji Kreativci osvojio je Vasa Živković učenik II/12 razreda OŠ „Vuk Karadžić“ odeljenje u Malošištu, a mentor je bila učiteljica Danijela Mitrović. Njegov čitalački dnevnik osvojio je III mesto, a pristiglo je 250 čitalačkih dnevnika iz Srbije. Komisiju su činili Predrag Barjaktarović(prof. srpskog jezika), Sonja Đorđević (prof. srpskog jezika), Marija Mitrović (prof. srpskog jezika), Maja Radoman Cvetićanin (prof. srpskog jezika) i državni koordinator Slavica Pavlović (učitelј -školski bibliotekar).

  • I ove godine pridružili smo se Smotri čitalaštva, a svoje dnevnike poslali su Vasa Živković i Andrej Milenković. Tokom vikenda objavljeni su rezultati, a Vasa Živković osvojio je III mesto za čitalački dnevnik To je veliki uspeh za njega, naše odeljenje i školu i naravno mene kao njegovog mentora, odnosno učiteljicu- kaže mentor učiteljica Danijela Mitrović.

Učenici su dobili spisak dela koja su trebali  pročitaju, obrade, zabeleže i ilustruju. Pored dnevnika čitanja, učenici su imali zadatak na temu prijateljstva.

  • Vasa je na veoma kreativan način odradio svoj dnevnik. U svoj dnevnik uneo je puno truda, rada, želje i kreativnosti, što je i urodilo plodom, odnosno osvojeno III mesto- Kaže učiteljica.

    Ilustracija u Vasinom dnevniku

Posebno su pohvaljeni učenici 1. i 2. razreda koji zapravo i nisu upoznali normalni školski život, a školska prijatelјstva su im ograničena i skromna. Kako kaže učiteljica Danijela komisija je istakla da u izuzetno teškim školskim uslovima najmlađi osnovci ne samo da su naučili slova i predano čitali, već su uspeli i da kreiraju dnevnike.

Nagrađeni učenici dobili su čitalačke pasoše čije će uručenje biti održano u Aleksincu.

  • Svečano uručenje nagrada biće i Čitalačkog pasoša biće u Zemlji Čitalića, a pasoška kontrola zakazana je za subotu, 29. maj 2021. sa početkom u 10.00 sati u Aleksincu, rodnom gradu Čitalića- kaže učiteljica Danijela.

Mentori  sa svojim Kreativcima prošetaće Ulicom prijatelјstva kako bi proslavili celogodišnje predano druženje s knjigom u duhu zajedništva i saradnje, najlepših ukrasa najbrojnije čitalačke porodice u Srbiji.

M.J.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *