Crkve u opštini Doljevac poštuju sve preventivne mere

Svi hramovi u opštini Doljevac postupaju u skladu sa odlukom Vlade Republike Srbije o proglašenju vanrednog stanja, a povodom epidemije virusa korone, kao i u skladu sa donetim merama za bezbednost građana.

Kako stoju na sajtu Eparhije niške, po preporuci Arhijerejskog Sinoda doneta je odluka da se osvećenje Vaskršnjih vodica odloži za period Petrovskog posta.

Sinod Srpske pravoslavne crkve pozvao je sve vernike na odgovornost i trezvenost u situaciji izazvanoj pandemijom koronavirusa i apelovao na njih da ne zanemaruju uputstva medicinskih službi i državnih organa, kao i da ne zapostavljaju ili ignorišu propisane preventivne mere.

Liturgije u doljevačkim hramovima biće služene nedeljom i praznikom (kada je crveno slovo u kalendaru) sa početkom u 8 sati, ali uz poštovanje svih mera koje je izdala Vlada RS.  

Sveto Pričešće je nasušna potreba svakog hrišćanina, s tim je bitno da se obezbede uslovi da svi koje žele da se pričeste to i učine, a da se pri tom ne remeti poredak koji nalaže Vlada RS- stoji u saopštenju Eparhije niške.

  • U vreme iskušenja, hrišćani umnoženom molitvom kao oruđem svedoče vaskrslog Gospoda Hrista sa svakog mesta i u svako vreme. Ostanimo zato braćo i sestre u zajednici sa Gospodom kroz molitvu, sećajući se obolelih i uznoseći za njih neprestane molbe Lekaru duša i tela, Gospodu našem Isusu Hristu. Pomolimo se usrdno i za svo medicinsko osoblje koje se bori za živote svih obolelih, da ih Gospod ukrepi i osnaži u službi koju vrše na spasenje njihovo, a korist svih nas- kaže se u saopštenju  Eparhije niške, a s blagoslovom Episkopa niškog Arsenija.

M.Jovanović

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *