Nabavljena sredstva za dezinfekciju javnih površina

Javno komunalno preduzeće „Doljevac“ obezbedilo je sredstva za dezinfekciju javnih površina u opštini Doljevac. Kako kaže direktor ovog preduzeća Dalibor Stamenković dezinfekcija biće obavljena narednih dana u vreme zabrane kretanja, a pijačna prodaja u ponedeljak u Pukovcu biće organizovana po svim pravilima i merama koje je propisao Štab za vanredne situacije u Doljevcu, kako bi se sprečilo širenje virusa korone. Stamenković ističe da je danas na pijaci u Malošištu bio veoma mali broj prodavaca na zelenoj pijaci, dok je robni deo pijace bio zatvoren.

Tokom vikenda biće izvršena dezinfekcija pijace u Pukovcu kako bi i prodavci i građani bili zaštićeni tokom pijačnog dana u ponedeljak.  Prema njegovim rečima tezge će biti na određenoj udaljenosti i prodavci će morati da nose maske i zaštitne rukavice. Takođe, svi građani koji dolaze na pijacu moraće da koriste jedan ulaz, kao i jedan izlaz.

Iz ovog preduzeća ističu da će se redovno vršiti dezinfikovanje svih javnih površina.

Inače na jučerašnjoj sednici Štaba za vanredne situacije u Doljevcu doneta je naredba o dezinfekciji javnih površina i ustanova.

Naloženo je  Crvenom krstu Dolјevac i veterinarskoj stanici „Irvas-vet“ Orlјane da izvrše dezinfekciju javnih površina u cilјu smanjenja širenja zaraze virusom COVID-19.

Dezinfekcija biće obavljena na prostoru ispred Doma zdravlјa Dolјevac, ispred ambulanti u Malošištu i Pukovcu, javne površine u većim naseljima u centru sela i to u Doljevcu, Pukovcu i Malošištu, dezinfikovaće se i prostor ispred javnih ustanova i preduzeća odnosno ispred zgrade lokalne samouprave ,  Javnog komunalnog preduzeća Doljevac, Crvenog krsta  i PS Dolјevac. Ovim merama obuhvaćena je i dezinfekcija prostora ispred većih prodavnica robe široke potrošnje i ostala mesta sa većom frekvencijom ljudi.

M.Jovanović

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *