Crveni krst Doljevac: Humanitarni bazar na Bostanijadi u Mekišu

Crveni krst Doljevac još jednom organizuje Humanitarni bazar za prikupljanje sredstava za lečenje dvoje dece iz našeg kraja Todora iz Draškovca i Sanje iz Šarlinca. Humanitarni bazar biće organizovan tokom trajanja Bostanijade u Mekišu, u nedelju 24. jula, uveče, tokom kulturno-umetničkog programa. Kako za Radio Koprijan kaže Marija Milojević iz Crvenog krsta volonteri ove organizacije prodavaće slatkiše i peciva koje će praviti njihovi kuvari, te pozivaju sve humane ljude da, u skladu sa mogućnostima, izdvoje novac za ovo dvoje mališana kojima je potrebna pomoć i podrška svih nas na putu ka ozdravljenju.

Sanja je beba stara nepune dve godine, kojoj je potrebna pomoć za plaćanje intenzivnih fizikalnih rehabilitacija i ostale potrebne tretmane kako bi napredovala, kao i za lečenje u zemlji i inostranstvu, specijalističke i kontrolne preglede, dijagnostiku i ortopedska pomagala, jer ima niz dijagnoza, poput Dg. G91.9 Hydrocephalus, Q74.3 Arthrogryposis multiplex congenita, Q02 Microcephalia. U pitanju su teške bolesti koje značajno ograničavaju Sanjine sposobnosti.

Todor iz Draškovca, koji još uvek nije napunio godinu dana, je mališan kome još uvek nije utvrdjena tačna dijagnoza, a samim tim ni smernice za lečenje. Todor stalno boluje od infekcija, ponovljenih upala pluća, koje su dovele do još većih komplikacija njegovog zdravstvenog stanja, te je bio i životno ugrožen. Todor u ovom trenutku ima dijagnoze Epilepsia non specificata, Encephalopathia non specificata, Insufficientia respiratoria chronica i Paralysis plicarum vocalium et laryngis.

J.K.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *