Dečja nedelja u Malošištu u znaku crvenih majica i maskenbala

Pod sloganom “Veliko srce dece Srbije” juče je počela Dečja nedelja. Svake godine, tradicionalno, prva nedelja u oktobru mesecu posvećena je deci, odnosno tada se obeležava Dečija nedelja. Škole u opštini Doljevac obeležavaju ovaj datum u duhu zaštite, unapređenja i promocije svih dečjih prava i podsećanja šta kao društvo činimo i činićemo da podržimo viziju sveta u kojem svako dete ima mogućnost da ostvari svoj puni potencijal bez diskriminacije, da je zaštićeno, volјeno i poštovano i da ima mogućnost da učestvuje u donošenju odluka koje utiču na njen ili njegov život, a u duhu naše tradicije i Konvencije o pravima deteta i svih pozitivnih međunarodnih i domaćih propisa.

Prema planu danas se obeležava  „Crveni dan“ pa su učenici OŠ „Vuk Karadžić“ Doljevac izdvojeno odeljenje u Malošištu od 1. do 4. razreda obukli nešto crveno.

Danas je  organizovana pozorišna predstava za prvake u školi u Malošištu, a ostali razredi su priredili maskenbal u svojim učionicama.

Deca su bila jako kreativna i maštovita, a kostimi govore sami za sebe. Danas u školsom dvorištu  u Malošištu prodefilovali  su super junaci akcionih i crtanih filmova, princeze, čudna stvora ali i drvo i jesenjko.

Osmesi na licima dece govore da je uprava škole i nastavni kadar ispunio zacrtani cilja, a to je da u druženju i slozi i međusobnom razumevanju i toleranciji obeleže Dečju nedelju.

M.Jovanovbić/Foto: D.I.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *