Divnim aktivnostima pukovački učenici poručili: Mislite dobre misli. Izgovarajte lepe reči. Činite dobra dela.

Posle Jeseni u mom sokaku i Zimske idile u bojama koje najavljuju proleće osvanula je škola u Pukovcu. Poštujući epidemiloške mere učenici škole u Pukovcu radnu nedelju započeli su nizom aktivnosti predviđenih za poslednju nedelju u februaru. U ponedeljak 21.februara obeležili su Međunarodni dan maternjeg jezika ispisujući na panoima najlepše reči srpskog jezika čime su dokazali da je naš jezik veoma bogat lepim rečima na koje se ne obraća pažnja u svakodnevnoj komunikaciji.

Danas, poslednje srede u februaru, obeležen je Međunarodni dan borbe protiv vršnjačkog nasilja – Dan rozih majica. Članovi Učeničkog parlamenta i Vršnjačkog tima sa svojim rukovodiocima “obojili” su hol škole roze bojom sa porukama protiv nasilja. Učenici od petog do osmog razreda i odeljenje učiteljice Višnje Tošić, kao i nastavnici, obučeni u roze majice, u dvorištu škole ispisali su poruku Stop nasilju.

Kako ističu iz OŠ „Vuk Karadžić“ u Pukovcu sve aktivnosti su realizovane kroz radionice, prezentacije i predavanja. Učenici su poslali jasnu poruku da smo iako različiti ipak svi isti. Vršnjačko nasilje je opšti društveni problem sa kojim se mnoga deca susreću, a najvažnija je njegova prevencija i dodaju da obeležavanje Dana rozih majica ima za cilj promovisanje empatije, poštovanja različitosti i tolerancije.

Cilj je da podignemo  svest o lošim posledicama nasilјa gde je prioritet pre svega rana prevencija i reakcija na svaki oblik nasilјa. Samo tako možemo da stvorimo čvrste temelјe za naredne godine razvoja i rasta dece kroz proces dalјeg školovanja- kažu organizatori ovih divnih aktivnosti.

Završna aktivnost planirana je za sutra pisanjem lepih želja učenika nastavnicima.

Tekst i foto: V.V.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *