Još dva dana trajanja Sajma

Detalj sa 53. Sajma knjiga i grafike
Detalj sa 53. Sajma knjiga i grafike

Jos dva dana traje Sajam knjiga i grafike u Nišu.  Od  niza propratnih aktivnosti izdvajamo  tribinu na temu Mitologija u savremenoj književnosti u organizaciji udruženja Šek haus koja će biti održana  večeras od 18. časova. Sutra, poslednjeg danaSajma biće održane  promocije većeg broja knjiga  uglavnom  iz oblasti naučne fantastike i horora , prvenstveno mladih pisaca sa naših prostora poput Miloša Petkovića, koji se proslavio trilogijom „Vukovi sudbine, a sada predstavlja poslednji deo trilogije „Legende o sedam mačeva“, pod nazivom „Teslin vremeplov“. I Ivan Branković predstaviće svoju novu knjigu, nastavak „Prometejevog dnevnika“- „Projekat Herkules“.

Inače, svi posetioci ovog kulturnog dogadjaja pored niza knjiga, koje se prodaju po sniženim, sajamskim cenama, najpoznatijih naših izdavačkih kuća, ali i gostiju iz regiona, mogu pogledati i izložbu slika, posvećenu životu i stvaralaštvu Duška Radovića. Izložba je upriličena povodom obeležavanja 30 godina od piščeve smrti, pod nazivom “Bio jednom jedan laf”i izložena je  u okviru sajamskog prostora hale Čair.Izložbom je predstavljen sveukupan Radovićev književni opus.

Dodajmo na kraju i to da je tokom trajanja Sajma uručena i novoustanovljena nagrada „Čudni zec“ za poeziju ili prozu za decu, posvećena delu Duška Radovića, a koja je ove godine dodeljena književniku Peđi Trajkoviću, za knjigu “Svakog petka, utorkom u sredu”.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *