Doljevac : Izbori za Nacionalne saveta manjina protekli bez problema

Juče su održani izbori  za članove Nacionalnih saveta nacionalnih manjina. Na području opštine Doljevac svoje članove Nacionalnih saveta birali su  Romi i Bugari.

Prema rečima Jelene Ilić, načelnice za Opštu upravu u opštini Doljevac, izbori su protekli bez problema, a glasačko mesto je otvorena na vreme i u toku glasanja nije bilo prijavljenih nepravilnosti.

Jedino glasačko mesto, za ove izbore, bilo je u OŠ „Vuk Karadžić“ u Doljevcu i ono je zavoreno u 20 sati.

Na ovom glasačkom mestu glasalo je, po posebnom biračkom spisku, 118 građana koji su se izjasnili kao pripadnici bugarske nacionalne manjine i 461 pripadnik romske nacionalnosti- rekla je Ilićeva. Izlasnost je bila odlična i iznosi 94 % upisanih birača.

Prema preliminarnim rezultatima najviše glasova 401, dobila je lista romske nacinalne manjine , odnosno izborna lista „SVEEVROPSKI ROMSKI POKRET“

Druga po broju glasova birača,118, je izbоrnа listа “Тo smо mi” – Prirоdni pоkrеt – “Тоvа smе niе” – prirоdnо dvižеniе – Vlаdimir Zаhаriјеv – Vlаdimir Zаhаriйеv.

Na trećem mestu po broju glasova je izbоrnа listа Uјеdinjеnа pаrtiја Rоmа – Jekutni Partija Romani, koja je osvojila 26 glasova, a  izborna lista SAVEZ DRUŠTAVA ROMA REPUBLIKE SRBIJE „SLOŽNO I ZAJEDNO ZA BOLjE SUTRA ROMA“, koja je dobila poverenje 23 glasača.

Bez osvojenih  glasova su izborna liste „DA VRATIMO DOSTOJANSTVO NARODU“ – STEFAN KOSTOV, ROMI ODLUČNO ZA SRBIJU, i RЕSPЕKТ ZА RОМЕ – VLАDАN SТАNОЈЕVIĆ. Inače, pola miliona građana biralo je juče članove saveta nacionalnih manjina. Čekaju se zvanični rezultati Republičke izborne komisije koja tvrdi da neregularnosti nije bilo. Izbore je obeležila i veća izlaznost nego na prethodnim, a rok za objavljivanje rezultata izbora je 8. novembar do 20 sati.

M.Jovanović

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *