Doljevac: Minus do kraja nedelje, nove snežne padavine od noćas

Zbog ekstremnih vremenskih prilika Štab za vanredne situacije u Doljevcu izdao je saopštenje u kome se kaže da se danas očekuju jako niske temperature, a da se danas popodne, u toku predstojeće noći i sutra ujutru očekuje ponegde pojava kiše koja će se lediti pri tlu. Takodje, danas popodne i sutra očekuju se u jugoistočnim, južnim i  zapadnim delovima zemlje velike snežne padavine i značajno povećanje visine snežnog pokrivača.

Koliko je predhodna noć bila ledena, najbolje govori podatak da je sinoć već u 21 čas, prema podacima Republičkog hidrometeorološkog zavoda (RHMZ), temperatura u našoj zemlji kretala od -4 koliko je bilo u najtoplijem Negotinu, preko -7 u Beogradu (subjektivan osećaj da je minus 11), do čak -14 u Smederevskoj Palanci i -16 koliko je izmereno na Kopaoniku. Širom Srbije osvanulo je i ledeno jutro, a rekorder je očekivano Sjenica -gde su jutros u 8 časova izmeremena -22 stepena. Na Kopanoniku je bilo – 19, u Smederevskoj Palanaci -18, u Požegi i Ćupriji -16, Kraljevu -14, Kragujevcu -13… Mi na našu sreću nismo bili medju najhladnijim oblastima u Srbiji ovog jutra, jer je prema merenjima u 7 časova u Doljevcu bilo -8 stepeni.

Iako je jutro u Doljevcu bilo vedro, a i tokom pre podneva nije bilo padavina,  meteorolozi upozoravaju da u toku popodneva i večeri sa severozapada postepeno dolazi naoblačenje sa slabim snegom.Usled porasta temperature na severu i zapadu Srbije, sneg će mestimično preći u kišu, koja će se lokalno lediti na tlu. Ipak, na jugoistoku veći deo dana zadržaće se suvo vreme, a sneg će početi da pada tokom noći.

Inače, danas će temperatura sve vreme biti u minusu, a prema trenutnim prognozama nulu, ni u najtoplijem delu dana,  nećemo preći do kraja nedelje.

J.K.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *