Doljevački đaci na raspustu!

Prvo pologudište za osnovce i srednjoškolce u centralnoj Srbiji je završeno. Đaci su od danas na zimskom raspustu, a u školske klupe ponovo se vraćaju 18. februara.

Školskim kalendarom predviđeno je da zimski raspust bude podeljen u dva dela – prvi deo raspusta povezan je sa novogodišnjim praznicima, a drugi deo zimskog raspusta počinje 1. februara i traje do četvrtka, 14. februara. Na njega se naslanja Dan državnosti, pa će đaci ponovo sesti u klupe 18. februara, kada počinje drugo polugodište.

Nakon zimskog raspusta osnovci i srednjoškolci će od nastave odmarati i u vreme prolećnog raspusta koji traje od 30. aprila do 3. maja. Za učenike srednjih škola prolećni raspust počinje 26. aprila.

Za učenike od prvog do sedmog razreda, letnji raspust počinje u ponedeljak, 17. juna, a završava se u petak, 30. avgusta. Za učenike osmog razreda letnji raspust počinje po završetku završnog ispita.

Učenici osmog razreda polagaće probni završni ispit u petak, 12. aprila i u subotu, 13. aprila, a završni ispit u ponedeljak, 17. juna, utorak, 18. juna i sredu, 19. juna.

Za učenike prvog, drugog i trećeg razreda gimnazije i četvorogodišnjih srednjih stručnih škola i učenike prvog i drugog razreda srednjih trogodišnjih, srednjih stručnih škola, letnji raspust počinje u petak, 21. juna, a završava se u subotu.

Za učenike četvrtog razreda gimnazije, četvrtog razreda četvorogodišnjih i trećeg razreda trogodišnjih srednjih stručnih škola, letnji raspust počinje po završetku maturskog ili završnog ispita.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *