Doljevački penzioneri: Besplatno u banju s penzijom do 25.000 dinara

Doljevački penzioneri, mogu i ove godine, da o trošku Fonda PIO idu na oporavak u neku od 24 srpske banje. Konkurs za rehabilitaciju će najverovatnije biti raspisan za mesec dana, a liste bi trebalo da budu objavljene sredinom maja. Zahteve za besplatnu banjsku rehabilitaciju najstariji građani Doljevca, najčešće predaju preko penzionerskih udruženja, a kako kažu nadležni i među ovdašnjim stanovništvom vlada veliko interesovanje.

Pravo na besplatnu rehabilitaciju u banjama tokom prošle godine, u trajanju od 10 dana, imali su korisnici starosnih, invalidskih i porodičnih penzija koji imaju prebivalište na teritoriji Srbije i čija je penzija manja od 24.980 dinara, pod uslovom da nemaju druga primanja i da nisu koristili ovo pravo u prethodnih pet godina.

Zainteresovani penzioneri ne moraju da pribavljaju novu medicinsku dokumentaciju, već mogu da prilože onu koju već poseduju. Lekarski izveštaji se ne boduju već samo služe da bi se odobrila banja adekvatna njihovom zdravstvenom stanju, odnosno da ne bude kontradiktorna bolesti koju imaju.

Na listama želja za besplatan oporavak poslednjih nekoliko godina najčešće su se nalazile Vrnjačka Banja, Niška banja, Banja Koviljača…

Na redosled na rang-listi utiču visina penzije, dužina staža osiguranja, dužina korišćenja penzije, dok su korisnici prava na tuđu negu i pomoć dobili dodatnih 10 bodova, a deca sa porodičnom penzijom još pet.

Prigovor, odnosno žalbu, na rang-listu za besplatnu rehabilitaciju preko Fonda PIO može se podneti u roku od pet radnih dana od dana objavljivanja preliminarne rang-liste.

M.Jovanović

Foto(Alo.rs)

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *