Hleb niških pekara skuplji za 5 dinara, pojedini doljevački proizvođači još uvek nisu korigovali cene!

Ukidanje uredbe o obaveznoj ceni hleba od brašna  T-500, odmah je pokrenula lavinu korigovanja cena osnovne životne namirnice u Srbiji. Hleb u Nišu od juče je skuplji za 5 dinara. Ovu odluku niški pekari, u dogovoru sa ostalim pekarama koje snabdevaju Niš osnovnom životnom namirnicom iz okolnih mesta, doneli su nakon ukidanja Uredbe o ograničenju cene hleba od brašna tipa 500.

Poskupljenje su najavile i gotovo sve pekarske radnje u našem kraju, ali su pojedine odložile trenutak kada će se to desiti. Kako je radio Koprijanu rečeno u  mlinarskoj radnji “Crnci” u Pukovcu koja se dugi niz godina bavi proizvodnjom hleba, u ovom trenutku, cene ove namirnice još uvek nisu korigovane, ali svakako, dodaju, u narednom periodu to povećanje je neminovno. Kada i za koliko još uvek nisu mogli da otkriju.

Pekara “Klas-pek” iz Čečine, koja ovom osnovnom namirnicom snabdeva ovdašnje kupce, nije za sada podigla cenu hleba. Kako kažu, planiraju korekciju cene, ali trenutno ne znaju kada će doći do povećanja. Hleb ovog proizvođača i dalje se može kupiti po ceni od 30 dinara.

Međutim, pekara u Malošištu “Esnaf-pek” podigla je cenu hleba za 5 dinara. Sada se njhov proizvod prodaje po ceni od 35 dinara, a kako kažu cene peciva i ostalih pekarskih proizvoda nisu menjane.

Doljevački trgovci napominju da je za sada posekupeo hleb niških pekara, a da ovdašnji proizvođači hleba, koji snabdevaju trgovinske radnje ovom namirnicom, nisu korigovali cene. Tako su u proseku za 5 dinara, u doljevačkim radnjama, cenu hleba povećale pekare “Nipek” i “Don don”.

U Centru za zaštitu potrošača Forum smatraju da je ovo poskupljenje neopravdano.

J.Kozomara/M.Jovanović

Foto(BizLife)

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *