Doljevački profesori najbolji na Sportskim igrama prosvetnih radnika

Ovogodišnje Sportske igre prosvetnih radnika bile su jako uspešne za zaposlene u OŠ “Vuk Karadžić” s obzirom na to da su u generalnom plasmanu osvojili prvo mesto u konkurenciji devetnaest osnovnih i srednjih škola iz Niša i okoline.

Basket ekipa (Foto:OŠ)
Odbojkaška ekipa (Foto: OŠ)

Takmičenje je održano od 16. do 18.marta u OŠ “Sveti Sava” u Nišu, u disciplinama kao što su basket, bacanje na koš, odbojka, šah, stoni tenis, pikado, skok u dalj i kuglanje. Doljevački profesori bili su najbolji u šahu, a zavidne plasmane su ostvarili i u stonom tenisu i pikadu.

Takmičenje u šahu (Foto:OŠ)

Zadnjih desetak godina učestvujemo na Sportskim igrama, i mogu reći da uvek ostvarujemo dobre rezultate. Ovo nije prvi put da smo najbolji ili medju najboljima, ne samo u pojedinačnoj konkurenciji, već i u generalnom plasmanu, kaže za naš radio direktor škole Goran Ilić. Ovoga puta najuspešniji smo bili u šahu, pikadu i stonom tenisu, dok smo zabeležili i tri treća mesta u šutevima na koš, skoku u dalj i odbojci, četvrti smo bili u kuglanju, dok smo u basketu bili šesti, što takodje nije loš rezultat u odnosu na broj učesnika, tako da smo na kraju u generalnom plasmanu osvojili prvo mesto.

Dvadesetak profesora doljevačke obrazovne ustanove  svake godine uzme učešća na ovim Sportskim igrama, a o njihovom uspehu govore i školske vitrine pune pehara sa ovih nadmetanja.

J.Kozomara

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *