Dom za stara i invalidna lica u Doljevcu dobio sanitetsko vozilo od ministarstva

Dom za stara i invalidna lica u Doljevcu danas je dobio sanitetsko vozilo donacije Ministarstva zdravlja u saradnji sa Ministarstvom za rad, zapošljavanje, boračka  i socijalna pitanja.

Sanitetsko vozilo sa kompletnom opremom danas je primio direktor Doma za satara i invalidna lica Doljevac Dejan Radovanović i zahvalio se u ime korisnika i zaposlenih na ovoj vrednoj donaciji.

  • Sanitetsko vozilo dobili smo u okviru projekta „Hitan odgovor RS na Covid-19“ čija je vrednost 4.260.969 dinara sa PDV-om , a godina proizvodnje 2022. Veoma sam zahvalan ministarstvima što su nas sagledali u okviru projekta jer mi trenutno imamo 82 korisnika kojima je svakodnevno potrebna medicinska pomoć i gotovo svakog dana transportujemo korisnike na lečenje i dijagnostiku u UKC Niš- kaže direktor Radovanović.

U sanitetskom vozilu namenjenom Domu za stara i invalidna lica nalazi se kompletna prateća oprema: fiksni kiseonik, mobilni kiseonik, kardiološka stolica, glavno nosilo, spinalna daska, nosilo politraume, udlage rigidne, vakuum udlage, imobilizator kičme-KED, kragne za imobilizaciju, komplet za intubaciju i reanimaciju, zidni merač pritiska, portabl aspirator, defibrilator  i najsavremeniji EKG aparat.

Radovanović ističe da pored novog sanitetskog vozila Dom za stara i invalidna lica poseduje u okviru voznog parka i kombi vozilo godine proizvodnje 2017. donacija Ambasade Japana i sanitetsko vozilo koje je takođe donacija Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka  i socijalna pitanja.

  • Strukturu korisnika Doma čine oko 90 odsto invalidna lica, a ostali spadaju u kategoriju starih lica, tako da nam je od velike važnosti pomoć u vidu ambulantnog vozila od strane resornog ministarstva jer imamo svakodnevne potrebe za prevoz ovih pacijenata –dodaje Radovanović.

Današnjoj primopredaji vozila prisustvovali su svi zaposleni na čelu sa direktorom Dejanom Radovanovićem koji se još jednom zahvalio Ministarstvu zdravlja i Ministarstvu za rad, zapošljavanje, boračka  i socijalna pitanja, jer će ovom donacijom višestruko biti olakšan transport korisnika Doma za stara i invalidna lica na dalje leče.

Foto: M.Jovanović, Radio Koprijan

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *