Donacija prinčevskog para Domu za odrasla invalidna i stara lica u Doljevcu

Vredna donacija Nj.K.V. Prestolonaslednika Aleksandra i Princeze Katarine stigla je u Dom za odrasla invalidna i stara lica u Doljevcu. Ova doljevačka ustanova za brigu o starim i osobama sa invaliditetom dobila je devet invalidskih kolica. Direktor ustanove Dejan Radovanović prisustvovao je svečanom uručenju u Belom Dvoru, zajedno sa predstavnicima drugih ustanova koje su dobile pomoć, a dogadjaju je prisustvovao i prinčevski par, kao i Brajan Ebel, savetnik u ambasadi Kanade i zamenik ambasadora. Donacija je realizovana uz pomoć grupe iz Nijagara Folsa u Kanadi, u partnerstvu sa humanitarnim organizacijama Lajflajn Kanada i Lajflajn Čikago, čiji je pokrovitelj Princeza Katarina.

Prestolonaslednik Aleksandar je tom prilikom istakao da se nada da će ova pomoć pružiti potrebno olakšanje svima koji ova invalidska kolica budu koristili, zahvalivši se humanitarnoj organizaciji Lajflajn Kanada i Lajflajn Čikago, kao i svim ljudima iz Nijagara Folsa koji su pomogli.

Princeza Katarina istakla je, izmedju ostalog, prilikom dodele pomoći da invalidska kolica nisu samo prevozno sredstvo za osobe sa invaliditetom, već i sredstvo za rad, posao i samostalan život, kao i da su mnogi sjajni ljudi postigli velika dostignuća iz invalidskih kolica.

Direktor doljevačkom Doma rekao je u izjavi Radio Koprijanu da su od ukupno devet kolica tri tzv. neurološka kolica za osobe za težim invaliditetom, a ukupna vrednost pomoći je oko 300 000 dinara. Radovanović je još jednom istakao zahvalnost prinčevskom paru, istakavši da će ova ustanova i dalje nastaviti saradnju sa nevladinim organizacijama koje se bave humanitarnim radom.

Inače, doljevački Dom  jedna je od deset ustanova socijalne i zdravstvene zaštite u Srbiji kojima je uručeno 125 invalidskih kolica. Ukupna vrednost donacije je 38.000 evra. Kolica su stigla i u Specijalnu psihijatrijsku bolnicu „Kovin“ iz Kovina, Dom za decu sa invaliditetom „Kolevka“ u Subotici, Dom za decu i omladinu sa invaliditetom Veternik u Novom Sadu, Društvo za multiplu sklerozu u Beogradu, Kliniku za rehabilitaciju „Dr Miroslav Zotović“ u Beogradu, Rehabilitacioni centar Mladenovac u Beogradu, Specijalnu bolnicu za cerebralnu paralizu i razvojnu neurologiju u Beogradu, Dom za invalide Zemun u Beogradu i Bolnicu Guča.

J.K.//D.D.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *