Memorijalni šahovski turnir “Miodrag Vukić” u subotu u Doljevcu

Prvi memorijalni turnir u šahu „Miodrag Vukić“, biće održan u subotu 07.decembra u Mesnoj zajednici penzionera u Doljevcu, u sećanje na ovog istaknutog sportskog i prosvetnog radnika u opštini Doljevac, velikog ljubitelja šaha i fudbala. Inicijativa je potekla od Radivoja Mitrovića iz šahovskog kluba Koprijan, a podržali su je članovi porodice Vukić.  Turnir se održava na drugu godišnjicu smrti Miodraga Vukića, a želja organizatora je da postane tradicionalni.

Na ovaj način, kako Mitrović kaže, žele da sačuvaju od zaborava uspomenu na čoveka koji je veliku pažnju pridavao šahu, shvatajući njegov značaj, ali i prirodnim naukama koje su sa ovom disciplinom  tesno povezane.  –Ukupno deset takmičara učestvovaće na ovom prvom turniru, kaže Mitrović za Radio Koprijan, a planirano je da se za prva tri mesta obezbede medalje i diplome, a za sve učesnike zahvalnice.

Ljiljana, ćerka Miodraga Vukića, kaže da ju je obradovala ideja da šahovski turnir ponese ime njenog oca. – Drago mi je što će na ovakav način on ostati upamćen i što će se bar jednom godišnje, tokom održavanja turnira, ukoliko on postane tradicionalni, što mi je velika želja, njegovo ime spomenuti, jer je bio dugogodišnji sportski radnik, predsednik Sportskog saveza opštine Doljevac,  delegat na fudbalskim utakmicama, nastavnik u školi, pasionirani igrač šaha.

Memorijalni turnir „Miodrag Vukić“,  počinje u subotu od 10 časova.

J.K.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *