Dr Milić: Protiv kardiohirurgije i čitavog kolegijuma podneta krivična prijava zbog naučno-istraživačkog rada

Kako je saopštio prof. dr Dragan Milić, direktor kardiohirurgije Niš, protiv ove Klinike i njenog kolegijuma pokrenut je postupak po krivičnoj prijavi 7KT KO 576/23  zbog toga što se klinika bavila naučno-istraživačkim radom tokom vanrednog stanja u pandemiji kovida koje je uvedeno 15. marta 2020.godine.

Milić je u svojoj objavi na Fejsbuku napisao da rukovodstvu Klinike za kardiohirurgiju nije rečeno ko je podneo krivičnu prijavu.

U našoj laboratoriji se analiziralo koliko je poremećena funkcija hemostaze kod obolelih od kovida. Ovo su ispitivanja koja se rade kod nas svakog dana, svakom bolesniku koji se podvrgava kardiovaskularnim operacijama kako bi procenili da li postoji sklonost ka trombozama ili krvarenju. Nikakvih eksperimentisanja nije bilo, nikakve nove metode, samo one koje su standard na našoj klinici. Rezultati su se dobijali iz uzoraka krvi kao što se određuje nivo šećera ili holesterola na primer. Zaista veoma interesantno za krivični postupak…”, naveo je Milić u svojoj objavi.

On je istakao da se očigledno radi o još jednom bizarnom, naručenom, gotovo smešnom pritisku na Kliniku za kardiohirurgiju, orkestriranom iz ko zna kojeg kabineta.

Nikada se nisu procesuirali ogromni propusti koji su se dešavali tokom pandemije (Najeklatantniji primer je taj što je kovid bolnica otvorena u Kruševcu, a ne u Nišu, iako Kruševac nije imao osoblje za tu bolnicu zbog čega su lekari i medicinsko osoblje iz Niša putovali u Kruševac da rade što je dovelo do ogromnih troškova koje su platili svi građani Srbije).

U našem gradu normalno je postalo nenormalno, a nenormalno i nemoralno normalno i poželjno. Borićemo se da normalnost, struka i znanje pobede primitivizam i zlo, istakao je dr Milić.

Foto: Dragan Milić, privatna arhiva

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *