Dragiša Binić: Ne mogu igrati ligu klubovi koji nemaju registraciju

dragisa-binicAnarhija  i  nepoštovanje pravila su uzeli maha u Topličkom fudbalu, a niko od nadležnih i dalje ne reaguje niti se bavi ozbiljno ovim problemom.  Potpredsednik FS RIS Dragiša Binić neposredno pre odlaska u Moldaviju sa našom fudbalskom reprezentacijom , je povodom dešavanja u FSTO , izjavio da je nedopustivo i  potpuno nereguralno kada  zvanične utakmice igraju klubovi koji nisu pravno registrovani i  pri tome se direktno krši Pravilnik FSS. Da podsetimo u t.k.z Topličkoj okružnoj ligi osnovana su 3 nova kluba , kako bi popunila broj , jer  je  ligu naspustio  veći broj klubova iz FS Žitorađa.Uvidom u APR , kao i na sajtu FSS, vidi se da novoosnovani  klubovi  FK Spartak, FK Jastreb i FK Jastrebac veterani,  nastupaju  bez  potrebne registracije, a takodje neki nemaju  ni legitimacije.Zapisnici sa utakmica se drže u strogoj tajnosti  a izvesno je da neki igrači nastupaju i bez lekarskih pregleda.Kako kaže Binić  zaprepašćen je ovim informacijama koje će sigurno proslediti nadležnima u FSS.Dragiša Binić kaže da se problem sukoba FS Žitorađa I FS Prokuplje može rešiti razgovorom za pola sata , jer se tačno zna koji savez ima koliko klubova i po tom principu sledi raspodela, tako da tu nema nekih nepoznanica, zaključio je Binić.

Potpredsednik FS Prokuplje Dragan Milićević, takodje tvrdi da se pravila FSS, u Topličkoj okriužnoj ligi ne poštuju i naveliko krše.On dodaje da pojedine utakmice sude sudije bez položenog ispita ,a neki nemaju ni 16 godina.  Milićević ističe i da  pojedini funkcioneri  FSTO , nastupaju kao fudbaleri  za FK Jastrebac Veterani, a takodjeiI sede na klupi  prilikom odigravanja utakmica, sve za rad interesa jednog kluba.

Inače,  mi smo proverili sve navode i došli do podatka da je FK Spartak registrovan tek 28.09.2016 a nastupao je 24.09.2016 u prvenstvenoj utakmici. Takodje FK Jastrebac Veterani  je registrovan kao udruženje veteran FK Jastrebac i to tek 05.10.2016 god. I pri tome nema potreban broj registrovanih igrača, jer po pravilniku mora imati najmanje 25 igrača.FK Jastreb za sada nije upisan u APR, a takodje nije registrovan od strane FSS.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *