Saopštenje za medije odbornika Nenada Stoiljkovića posle sednice Skupštine opštine Doljevac 05.06.2018

Druga sednica Skupštine u 2018.god. održana je u utorak 05.juna. Pored završnog računa budžeta i rebalansa budžeta na dnevnom redu skupštinske sednice bilo 35 tačaka. Kilogramu papira skupštinskog materijali, koje je bilo nemoguće obraditi kao pripremu za normalan rad, zakazivanje sednica na 3 meseca, nepoštovanje institucije Skupštine i odbornika, neodgovaranje na odbornička pitanja, nezainteranost vlasti za rešavanje egzistencijalnih pitanja i stvaranje uslova za normalan život građana, su neki od razloga za napuštanje sednice Skupštine, odbornika  Dveri Nenada Stojiljkovića.

O načinu rada Supštine govori i to da je do napuštanja opozicije, za prve dve tačke bilo potrebno 2č15min a za preostalih 35 samo 11min. Pa alal-vera.

 

Za drugu sednicu skupštine odbornik Stojiljković imao je više predloga dopune dnevnog reda, kao i amandmana na drugu tačku Rebalans Budžeta za 2018.god. Svi predlozi dopune dnevnog reda, kao i amandmani ticali su se isključivo onih najbolnijih i najvećeih problema u opštini Doljevac, kao što su: problem vodosnabdevanja,problem kanalizacionih mreža, problem subvencija u poljoprivredi, završetak balon-sale započete pre 10god. itd. NAŽALOST SVIH GRAĐANA opštine Doljevac, vladajuća većina je sve odbila. PARA ZA TO NEMA ali ima za subvencije javnih preduzeća, plaćanje kazni novcem građana za bahata odpustanja radnika, itd..

Od ukupnih 2č15min koliko je trajala sednica po prve dve tačke, skromno izlaganje odbornika Stojiljkovića bilo 1č45min..

Posle druge tačke i napuštanja rada sednice Skupštine, OSTALIH 33 TAČAKA DNEVNOG REDA ZAVRŠENO je ZA 11MIN. Bravo!!!

Ovom prilikom zahvaljujem se odbornicima opozicijeod kojih sam imao podršku na sednici i njihovom glasanju za moje predloge.

Posebno je za pohvalu par odbornika vladajuće većine koji su, za neke moje predloge, glasali za ili nisu glasali protiv (dobro je, počelo je otvaranje očiju kod nekih).

Nenad Stojiljković

Odbornik Skupštine opštine Doljevac

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *