Dvotočkaši preplavili Doljevac- posetioce Akva parka očekuje spektakl !

Prvi put u našem kraju, na platou ispred doljevačkog Akva parka, održava se moto skup u organizaciji Moto kluba Ketna bikers iz Niša i Turističke organizacije opštine Doljevac. Ovaj, do sada, neviđeni događaj u Doljevcu, počinje danas i traje do nedelje 02.septembra. Danas se očekuje da pristigne oko  hiljadu bajkera i preko 500 motora, dok se drugog, centralnog dana ovog dogadjaja, u subotu 01. Septembra, očekuje preko sedamsto motora i oko 2000  ljubitelja ovih dvotočkaša i to ne samo iz Srbije, već i  iz Slovenije, Bugarske, BiH, Makedonije.

Vladica Jovanović, predsednik kluba Ketna iz Niša, kaže da je oduševljen prijemom i uslovima koje su im pružili predstavnici lokalne samouprave u Doljevcu.

  • Do sada smo organizovali ovakvu vrstu druženja i okupljanja u Nišu, ali ne u ovolikom obimu. Ja sam veoma zahvalan predstavnicima lokalne samouprave na čelu sa predsednikom opštine, što su nam izašli u susret i omogućili nam da u ovom obimu održimo okupljanje ljubitelja dvotočkaša. Iskreno rečeno, bolje smo prihvaćeni u Doljencu nego li u našem domaćem gradu- rekao je Vladica Jovanović u izjavi za radio Koprijan.

„Ketna“  postoji  već osam godina i postala je punopravni član Moto Asocijacije Srbije koja okuplja oko 40 klubova na celoj teritoriji Srbije, rukovodstvo niškog udruženja rešilo je da ovogdišnji rođendan proslavi okupljanjem velikim brojem bajkera.

  • Dobili smo izvaredne uslove za održavanje moto skupa od strane Turističke organizacije opštine Doljevac i nadam se da će u budućnosti ova saradnja biti nastavljenja. – istakao Jovanović.

Danas je, u prepodnevnim satima, podignut ogromni šator na platou ispred Akva parka, gde će za sve bajkere biti spremani razni specijaliteti, poput gulaša i vojničkog pasulja. Takođe, pristigla je i velika cisterna sa pivom.

Iz daleke Danske pristigao je na svom „ljubimcu“ i  Stevan Šinik kako bi prisustvovao skupu.

  • Ja sam rođeni Nišlija, ali godinima živim u Danskoj. Veliki sam ljubitelj motora i član sam ovog udruženja već tri godine. Kada sam dobio poziv nisam se dvoumio i eto me na ovom divnom mestu u Doljevcu i zaista sam oduševljen prijemom i uslovima koji su obezbeđeni za ovo okupljanje- ističe bajker Stevan.

Za posetioce će biti posebno zanimljive bajkerske igre, koje će biti organizovane na platou ispred Akva parka,  u subotu od 18 do 19 časova, gde će se bajkeri nadmetati u najsporijoj vožnji, biće biran i najglasniji motor i  razna druga nadmetanja.

Za večernje časove priprema se  muzički program, živa svirka, pa će tako večeras  nastupati tri grupe i to Light Motive iz Leskovca, Opposite Way iz Niša i Riff band iz Ćićevca, dok će u subotu, centralne večeri ovog moto skupa, bajkere i svu ostalu publiku zabavljati, do kasnih sati, Plima bend iz Niša, Penthouse iz Niša i drugi.

Bajkerski kamp je podignut na parkingu ispred poznatog bazenskog kompleksa, gde će biti i velika bina za nastupe muzičara koji će zabavljati ne samo bajkere, već i sve posetioce iz našeg kraja koji dođu na ovaj zanimljiv skup, koji se završava u nedelju.

Napomenimo i to da je za sve posetioce moto skupa  ulaz besplatan.

M.Jovanović/Foto D.Dinić

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *