Sve spremno za početak školske godine, najmanji broj prvaka u istoriji doljevačke škole!

Nova školska godina za osnovce i srednjoškolce u Doljevcu, ali i u Srbiji,  počeće u ponedeljak, 3. septembra. Prvi put u školske klupe sešće 125 đaka, odnosno najmanji broj prvaka u istoriji doljevačke škole, rekao je u izjavi za radio Koprijan generalni direktor doljevačke škole, Goran Ilić. Poređenja radi prošle školske godine upisano je 186 prvaka.

On je dodao da je sve spremno za početak školske godine, a da će zbog najavljenje rekonstrukcije škole u Malošištu, u oktobru, đaci ove škole ići na nastavu u Doljevac i Belotinac. Inače, u toku školske godine učenici će imati jesenji, zimski, prolećni i letnji raspust.

Prvu kratku pauzu, kaže Goran Ilić, odnosno  jesenji raspust, učenici će imati već u novembru, a predviđeno je da traje četiri dana od 9. do 12. novembra.

On je dodao, da je kalendarom obrazovno-vaspitnog rada za osnovne škole, Ministarstva prosvete predviđeno da se prvo polugodište završava se u četvrtak, 31. januara 2019. godine.

Ilić je istakao da će zbog radova na rekonstrukciji škole, koji bi trebalo da počnu oktobra, đaci iz Malošišta nastavu pohađati u Doljevcu i Belotincu.

  • Učenici od 1. do 4. razreda na časove će ići u školu u Belotincu, a đaci od 5. do 8. razreda nastavu će pohađati u Doljevcu – rekao je Ilić.

On je dodao, da početak radova nije zavisio od njih, već Ministarstava i Kancelarije za obnovu, pa zbog razne papirologije, tendera i slično, propustili su letnji raspust, pa bi  radovi trebalo da počnu oktobra, a da zbog obima oni će trajati negde oko 5 meseci.

  • Danas su izvođači radova obišli objekat. Rekonstrukcija škole u Malošištu je veliki posao, a pred nama je i zimski period, pa bi radovi zbog vremenskih prilika mogli da potraju i duže. Ali mi smo se potrudili, da deci ne remetimo nastavu, pa smo obezbedili sve adekvatne uslove u pomenutim školama gde će oni ići na časove.- kazao je Ilić.

Drugo polugodište počeće u ponedeljak, 18. februara 2019. godine, a završiti u petak, 31. maja za učenike osmog razreda, odnosno u petak, 14. juna za učenike od prvog do sedmog razreda.

Učenike očekuje i prolećni raspust koji  počinje u utorak, 30. aprila a završava se u petak, 3. maja.

M.Jovanović/Radio Koprijan

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *