Džudistkinja Dijana Stanković iz Pukovca opet najbolja: Zlato u Banjaluci i pripreme za EP

(Foto: Kinezis Niš, Dijana Stanković, levo)

Bez imalo preterivanja može se reći da je džudistkinja Dijana Stanković iz Pukovca trenutno jedna od najboljih takmičarki u tom sportu i to ne samo u našoj zemlji, već i van nje. Tome u prilog govori i činjenica da se sa svakog takmičenja vrati okićena medaljama, pa je tako bilo i u Banjaluci na internacionalnom turniru, održanom minulog vikenda.

Dijana, članica džudo kluba Kinezis iz Niša, je i ovoga puta osvojila zlato u veomao jakoj konkurenciji.  – Nije bilo lako, imala sam četiri teška meča, a u finalu sam savladala  izuzetnu takmičarku iz Bosne. U odličnoj sam formi, pa se s pravom nadam da ću i na predstojećim takmičenjima, koja me uskoro očekuju, dati svoj maksimum, rekla nam je u telefonskom razgovoru.

To znači da mesta za odmor nema. Dijana je i dalje u BiH na kampu, koji će joj biti  odlična priprema za ekipno  Evropsko prvenstvo koje će biti održano u Rusiji od 16 do 20. jula. Ova velika zemlja u poslednje vreme postala je stecište najboljih sportista planete u mnogobrojim sportovima, tako da će se medju njima naći i Dijana, kao i još tri džudistikinje iz Srbije, koje će na tom prvenstvu braniti boje naše zemlje.

Detalj sa takmičenja

Velika očekivanja naša sagovornica ima i na tom takmičenju. –Najpre, sam jako ponosna što sam izbrana, medju mnogoborjnim vrsnim takmičarkama koje srpski džudo ima, da predstavljam našu zemlju na ovom značajnom i velikom takmičenju. Samo četiri džudistkinje iz Srbije su pozvane, tako da je veliki uspeh i naravno čast biti odabran.  Moram da napomenem da mi se ostvarila davnašnja želja da posetim ovu zemlji, jer iz Rusije dolaze neki od najboljih džudista, a čak je i njihov predsednik ljubitelj ovog sporta, dodaje.

Uzimajući u obzir njen talenat i veliku želju koju iskazuje  na svakom takmičenju i u svakoj borbi uopšte ne sumnjamo da će nas Dijana i ovoga puta obradovati visokim plasmanom.

J.Kozomara

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *