Finalni radovi na Obrazovnom centru u Doljevcu

Izgradnja Obrazovnog centra u Doljevcu, privodi se kraju, tako da bi već s prvim danima 2019. godine trebalo da bude priveden nameni. Novi objekat, imaće kapacitete i sadržaje u skladu sa propisima za ovu vrstu gradjevina i savremenim pedagoškim trendovima.

Projekat se realizuje preko Ministarstva privrede, iz sredstava Svetske banke,  a Obrazovni centar koji se gradi na mestu stare zgrade vrtića “Lane”, biće namenjen kako ovoj predškolskoj ustanovi, tako i srednjoj stručnoj školi.

Broj grupa dečijeg vrtića već je definisan, kao i broj klasičnih i specijalizovanih učionica srednje škole i to pretežno specijalizovanih računarskih učionica. Predviđen je i jedan auditorijum, u formi specijalizovane učionice sa denivelacijom, za predavanja, ispitne testove i obuku nastavnika.

U sklopu dečije ustanove, gradi se i kuhinja za sva matična i isturena odeljenja predškolske ustanove „Lane“, sa potrebnim ulazima, pripremama, magacinima, prostorijama za personal i punktom za otpremu i prijem obroka za isturena odeljenja.

Zoran Ćalić šef gradilišta rekao je za radio Koprijan da radovi teku planiranom dinamikom i da će do kraja godine ovaj velelepni objekat zasijati u punom svetlu. – Trenutno se  radi  spoljna fasada, gletovanje i krečenje unutrašnjih zidova, kao i postavljanje  keramike.  Takodje, se uredjuje i prostor oko objekta.

Inače, objekat Obrazovnog centra ima površinu od 2000 kvadrata, a ukupna vrednost svih predvidjenih gradjevinskih radova je 200 miliona dinara, uz učešće lokalne samouprave od 110 miliona.

Tekst i foto: J.Kozomara

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *