Građani i vlasnici radnji dužni da očiste sneg

Trotoar u Kočanu se ne vidi od snega
Trotoar u Kočanu se ne vidi od snega

Prema opštinskoj odluci o komunalnoj delatnosti, svi građani i vlasnici radnji su dužni da očiste sneg ispred svojih kapija, odnosno  ulaza u radnje.

  • Zbog loših vremenskih uslova i velike količine snega vlasnici poslovnih prostorija ali i privatnih placeva dužni su da uklone sneg sa javnih površina. Pre svega ispred zgrada, svojih poslovnih prostorija i ulaza koji pripadaju tim zgradama. – kazao je opštinski komunalni inspektor Srđan Stanković.

Svaki vlasnik ispred svoje kapije i svi vlasnici stanova u zgradama, po utvrđenom rasporedu, dužni su da očiste sneg ka javnoj površini ili u suprotnom biće sankcionisani od nadležnih službi.

  • Oni građani koji imaju parkirane automobile na javnoj površini ili pored puta i koji tim vozilima onemogućavaju radnicima JKP Doljevac da očiste sneg mašinama biće sankcionisani u skladu sa Zakonom, odnosno u skladu sa odlukom o komunalnom uređenju opštine Doljevac. Dakle, apelujem na građane da uklone svoje automobile kako bi službe za čišćenje snega mogle nesmetano da rade. – ističe Stanković.
Pešaci moraju po kolovozu
Pešaci moraju po kolovozu

Sankcije predviđene odlukom o komunalnom redu opštine Doljevac su stroge i visoke pa zato, iz opštinske uprave,  apeluju na građane da svoje obaveze izvršavaju u skladu sa odlukom ovog organa.

  • Kazne za pravna lica su mnogo drastičnije nego za fizička. Kazne se kreću od 100 hiljada do milion dinara, a za odgovorno lice u pravnom licu od 20 hiljada do 50 hiljada dinara. Takođe, odgovorno lice kod preduzetnika kazniće se novčanom kaznom od 20 hiljada do 50 hiljada dinara, a preduzetnik, ugostiteljska radnja, preduzetnička radanja ili drugi vid obavljanja delatnosti od 50 hiljada do 500 hiljada dinara. – upozorava Stanković.

Što se tiče fizičkih lica kazna se može izreći na licu mesta od strane komunalne inspekcije, a kazna se kreće u iznosu od 5 hiljada do 20 hiljada dinara.

Oni koji se late lopate trebalo bi da tokom čišćenja ne ometaju vozače, pešake i nadležne službe kojima je zadatak da čiste autobuska stajališta, pešačke prelaze i saobraćajnice.

M.Jovanović

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *