Uprkos hladnoći većina djaka OŠ “Vuk Karadžić” redovno pohadja nastavu

Ilustracija (Foto: Novosti)
Ilustracija (Foto: Novosti)

Hladni talas koji je okovao Srbiju otežao je mnoge  naše svakodnevne aktivnosti. Nije lako ovih dana ni putarima, ni vozačima, a ni djacima, naročito onima koji malo duže putuju do škole. Bez obzira na to, najveći broj njih redovno je pohadjao nastavu, kažu u OŠ “Vuk Karadžić” u Doljevcu.

Svakako najteže bilo je školarcima iz sela na obodu Seličevice, da stignu do svojih škola, kako onih četvorogodišnjih u samim mestima, tako i učenicima starijih razreda koji dolaze u Doljevac ili Malošište.

Ipak, kako nam je rekao direktor ove obrazovne ustanove Goran Ilić oko 80 odsto djaka od početka ove nedelje, kada je počeo ledeni talas, pohadjalo je nastavu, što je veliki broj njih s obzirom na loše vreme, o čemu su oni redovno izveštavali Ministarstvo prosvete. –Uspeli smo da se organizujemo i da bez obzira na hladnoću i sneg obavljamo sve nastavne aktivnosti, uz neke manje teškoće. Već godinama imamo i sopstveni autobuski prevoz učenika, tako da većih problema ovih dana nismo imali, sem nekoliko manjih kašnjenja autobusa od po 10-15 minuta, ali uzimajući u obzir stanje na terenu to je zanemarljivo.

Najproblematičnija trasa je, dodaje bio prevoz djaka iz Rusne, pa je i najveći broj učenika iz ovog i ostalih sela na tom potezu poput Čečine, Ćurline, Perutine, Knežice ove nedelje odsustvovao sa nastave.

Dodaje da je škola obezbedila i dovoljno ogreva, pa nije bilo problema ni sa grejanjem, tako da se nastava,  bez obzira na sneg i hladnoću, odvija uobičajeno bez skraćenja časova ili otkazivanja nastave.

J.Kozomara

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *